Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Soppa, läskiga katter och valpögon.

2012-05-20 19:06:47 i Allmänt



Bjöd på trerätters igår och lagade tomatsoppa med basilika och chevreost samt rostade pumpakärnor och solrosfrön som topping.


Imrisen myser på mitt knä. Hon är expert på att komma och liksom kila in sig mot en, gärna mellan ens fötter så man får passa sig för när man förflyttar sig. Egentligen var tanken att vi skulle åka till stugan i Dalarna den här helgen, men eftersom vi hämtade Imra från Piteå förra helgen kändes det inte okej att köra ännu en lång resa med en 9 veckors-valp i bilen. Hon har funnit sig fint hos mamma och pappa och hon gillar att äta jord, jaga löv och som sagt; kila in sig mellan fötter och ben.


Pappa hittade denna skylt i kallskrubben i mitt hus. Vem tillhör den? Var kommer den ifrån? Och vem är Einar Svensson? Pappa spikade i alla fall upp den i mitt vardagsrum och där sitter den och sprider sin mystik..


Jag har varit kattvakt åt Svea i helgen
, Kalle och Kerstins katt, och igår när jag städade en skrubb hittade jag denna porslinskatt som jag gömt undan då jag tycker att den sprider ett oförklarligt obehag kring sig. Medan jag städade ställde jag den på diskbänken och så var jag ut med komposten och när jag kom in igen hoppade jag rakt upp av rädsla! Visst ser den lite läskig ut?

Idag har jag haft besök av fröken Hermansson och det var himlarns trevligt. Vi drack te och pratade i tre timmar, mycket gemytligt! Ikväll har jag sprungit runt Långtjärn och mamma cyklade bakom, tror det var jobbigare för henne än för mig då marken inte torkat upp på vissa ställen i skogen. Men lite söndagsfys har ju ingen dött av!


Ps: Jag är inte rädd för katter utan gillar dem väldigt mycket. Jag klarar bara inte av den här porslinskatten ovan.

Kommentarer

P:et
Ännu ett fotografi med ett smältande valp ansikte. Snart tycker jag att Peter kan få träffa Imra!



Och den där porslinskatten, ja.. den är sjukt läskig! Tänk att ha denna prydnad ståendes i sitt mörka sovrum, när man vaknat upp en vinternatt ur en mardröm! Brr. Bär bort den! Den ser så belåten ut.
Peter, nästa gång du kommer hit och hälsar på ska jag ha införskaffat flertalet porslinskatter och när du vaknar på morgonen ska jag ha placerat ut dem runt din säng så att de liksom vakar över dig, mohahahahahaha!



Ps: Snart ses vi, bara två veckor bort. Se till att finslipa på speltekniken. Vill inte veta av några missöden på scenen!



Ps 2: Peter + missöden + piano hör inte ihop. Du är bäst, kramar!

Skriv en kommentar