Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Regntunga skyar

2012-05-17 21:31:27 i Växtlighet


Idag har jag jobbat ute i regnet. Vi har byggt fler pallkragar och denna gång använde vi oss av gamla fönster. Miljövänligt och bra!


Har också fixat med växthuset. Det är inte använt på cirka tio år (förutom odlandet av några enstaka tomat- och potatisplantor) så nu har vi lastat ut gammal jord, buskrötter som växt in och grästuvor som envist spridit sig som en löpeld. När det var klart lade vi markväv och fyllde botten med ett lager kompost.


Fortsatte med ett lager brunnen hästdynga.


Mamma gräver upp jord. Jag har grävt och lastat i flera timmar idag. På den här gården behöver man inget IKSU-kort! Även fast jag saknar IKSU väldigt mycket känns det ändå fint att få funktionell träning i frisk luft precis utanför dörren.

Jag hoppas att mina tomat- och chiliplantor ska trivas fint i växthuset. Ska även plantera gurka, squash, citronmeliss, basilika och smultron där inne.

Skriv en kommentar