Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Den kreativa hörnan.

2012-05-06 18:32:28 i Huset


I helgen har jag ägnat några timmar till att skapa en kreativ hörna i mitt bibliotek. Egentligen jobbade jag mest utifrån väggen ovanför skrivbordet som förut var helt tom.


Som vanligt när jag inreder utgår jag först ifrån vad jag har och jag tog en gammal anslagstavla som jag hittat på mormors vind och så ett skåp som jag krokade loss från väggen i tvättrummet mellan kök och kammare. Jag klädde tavlan i samma tapet som i köket och så målade jag ramen vit. Skåpet målades vitt på  skåpdörren och på insidan och ena dörren hakade jag loss.


Pennor i gammal burk och hålslagare (faktiskt en av mina favoritkontorsprylar).



I ena skåphalvan förvarar jag snören, band och pennor jag är extra rädd om (läs: pennor pappa absolut INTE får komma i närheten av ty då slarvas de bort!)


Jag har ställt Muminpappan på vakt i stringhyllan för säkerhets skull.



Najtråd, stämpel, lack och annat nödvändigt.


På golvet står papper och tapeter i en mjölkkanna. Radion med skivspelare från 50-talet har jag fått från mina grannar.


Och på anslagstavlan hänger viktiga saker som bröllopsinbjudan, Johannes och Silver och gammalfarfar med en lie!



Skriv en kommentar