Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Nu är det synd om de döda som ej får sitta i vårens tid och värma sig i solens ljus.

2012-03-02 09:21:53 i Allmänt

När det blir vår tänker jag alltid på de som dött. Hur synd det är om dem som inte, efter en lång och kall vinter, får tina upp medan marssolen lyser på deras bleka ansikten. Tänker på låten med Kraja som rubriktexten är hämtad från.

På fredagar jobbar jag ju i vanliga fall i Saxnäs, men idag har de friluftsdag så jag jobbar hemifrån istället. Man kan säga att jag fick en bonusdag till mitt sportlov. Dagens planer är att rätta arbeten, förbereda inför mammas födelsedag imorgon, gå ut i solen (är sugen på att springa men är inte sugen på att halka omkring på vägen, Idamari, har du något tips på bra halkskydd?), laga middag samt dra mer spik från vardagsrumsgolvet.



(Det känns som om jag saknar Thimmie mer och mer. Första veckorna var jobbiga, sedan gick det rätt bra, men nu. Nu vet jag inte vad som hänt. Nu "ser" jag henne överallt, jag hör hennes små tassar, jag vänder mig om efter henne när jag är ute för att se att hon inte smiter iväg nånstans. Jag saknar henne så himla mycket. Det är så ensamt när alla är borta och jag är ensam är på gården. Thimmie har alltid vara det perfekta sällskapet. Jag brukade ofta gå in till mamma och pappas hus och hämta henne så hon fick vara hos mig när de var borta. Nu är det bara ensamhet och saknad).

Kommentarer

Vilken fantastiskt bild. Det är en sådan magisk känsla att stå omringad av fjäll och med en hund som löper friskt över de öppna vyerna. Dom är ju, precis som du säger, det perfekta sällskapet och jag förstår att det känns tomt. Jag känner med dig.

Skriv en kommentar