Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tentastämningen.

2012-02-07 18:05:28 i Jobb

Idag var jag provvakt när ÅK 9 skrev nationella proven i svenska. Jag gick runt och försökte verka lika viktigt som tentavakterna i Östra Paviljongen i Umeå. Det funkade ganska bra vill jag tro. Man får inte svara på frågor från eleverna utan mest bara humma: mmhm, har du läst frågan/texten ordentligt?

Att gå runt i en tentasal kräver viss övning. Den taktik jag hade idag var att gå långsamt, men med bestämda och stadiga steg. Viktigt är att inte gå för "hårt" utan man måste smyga fram, försiktigt - men inte tassa som en katt. Det är en konst. Man vill inte störa eleverna, och heller inte låta dem fara i blindo och tro att de inte är bevakade - för det är de ju! Det gäller dock att sköta bevakningen smidigt.

Det kändes som om mitt första provvaktspass gick galant. Gången ska jag öva på, likaså hummandet men annars måste jag ge mig själv ett godkänt i betyg.

Ps: När mina elever skriver prov blir jag så himla sugen på att plugga igen. Jag älskar tentastämningen. Att få skriva av sig kunskapen, harklandet, letandet efter pennor, folk som suckar, folk som skriver så man tror att deras papper ska brinna upp. En stämning man kan ta på. Det gillar jag.

Måste bara fundera på vad jag ska plugga. Jag vill läsa så många kurser. Det räcker med bara några poäng, sådär. Bara för tentastämningen.

Kommentarer

idamari
Alltså om du vill får du skriva min tenta i statistik den 23e februari.

Skriv en kommentar