Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Marschallvandring och semmelfika

2012-02-21 21:22:03 i Allmänt


I min by har vi som tradition att varje år gå marschallvandring med tipspromenad följt av semmelfika (när jag börjar bestämma mer ska det ej fikas semlor då jag hyser agg mot dem!).


Pappa förberedde tipspromenadpriserna.


Hur kunde detta ske? Hur kan jag frivilligt stå och förbereda ett 50-tal semlor, jag, som för fyra år sedan skapade en grupp med namnet "Nej till semlan!"?! Men vad skulle jag ha gjort? (Citat: Ludvig) Som den lokalpatriot jag är ställer jag upp för Dalasjö!


Vi höll till i Dalasjös Folkets Hus, där även min gamla förskola Tallkotten huserar som i dagsläget inhyser 17 barn och det tycker jag är så kul! Heja glesbygden!


Alla barn fick en tablettask. Nostalgi!


Pappa läser upp svaren på frågorna. Han har den mest oläsliga handstil jag vet, men den är ändå lite krumelurig och fin samtidigt - en typisk reklamarhandstil kan jag tänka mig.


Jag hade 9/12 rätt och var därför med i utlottningen av priserna. Jag valde ett kompass - ännu en pryl att lägga i min friluftsväska, hehe!


Barnen körde hinderbana i "storsalen".

Det var den kvällen!


Kommentarer

Vad ni donar och grejar i Dalasjö, verkar som världens bästa by.

Skriv en kommentar