Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Kallet.

2012-02-14 17:26:17 i Jobb

Idag på en musiklektion sa en elev till mig:

- Carolina, när vi fick det här arbetet sa du till oss att du inte skulle rätta det som en svensklärare, utan som en musiklärare. Men nu när jag läst instruktionen ser jag här till exempel att du vill att vi ska ha med... hm, radavstånd, syfte, inledning, källhänvisningar.. ja och så vidare! Du håller för hårt på ditt svensklärarkall!

Det ska börjas i tid! Hehe! Eleverna i ÅK 9 har fått i uppgift att jobba med ett eget arbete där de ska välja en egen musikstil och redogöra för hur stilen har utvecklats över tid och de ska analysera minst två artister/band inom genren samt jämföra likheter och skillnader.

Det är så himla roligt, jag skrattar var eviga dag åt mina elevers sköna kommentarer och spontana infall. Idag när jag var konfliktlösare skrattade jag dock inte, men som jag brukar säga: dynamiken är det bästa.

Nu ska jag skotta snö. Inte pepp på det. Inget kall och ingen dynamik. Hejdå.

Kommentarer

Anonym
Jag blir så himla peppad på att gå högstadiet när jag läser om alla uppgifter som dina elever får pyssla med.
Vad kul! :) Du är välkommen på studiebesök nån dag!

Skriv en kommentar