Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Att fria eller icke fria!

2012-02-29 15:50:54 i Jobb

I år det ju skottår som ni vet. Idag på min svenskalektion skrev jag dagens datum och sa att det alltid känns så konstigt att skriva  29/2 eftersom man gör det så sällan. Mina elever spann vidare på temat. Vi kom in på att det förr var vanligt att kvinnor "fick" fria på skottår. Jag skämtade och sa: Hm, jag kanske ska fria till Johannes idag?

Mina elever gick igång på detta och i deras tonåriga ögon lyste det av romantiskt skimmer och hela klassrummet ekade av "Åhhh-ande" och "Vad fiiiiiint-ande". Jag fortsatte skoja och sa att jag skulle ringa honom just då och en elev utbrast: Jaaaa! Gör det! Och så kan du ha på högtalartelefonen så att vi kan lyssna! Och så en kör på detta: Jaaaa! Vad romantiskt! Vad fint! Snälla, gör det! Ååååh!

Jag fann mig snabbt: Fortsätt jobba nu. Ta tag i novellskrivandet.

Frågan stannade i luften så att säga.

Kommentarer

P:et
Officiella funderingar ála Carro!

Skriv en kommentar