Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En bild om dagen fram till julafton: 9 och 10

2012-12-10 23:16:00 i Allmänt

Bild 9: En bild på ditt rum, hus eller din lägenhet.
 
Ett svårt val av bild. Jag tycker om gamla saker. Jag gillar att göra själv. Ta vara på. Vara kreativ och hitta nya användningsområden. Den här bilden representerar det: keramikugglan, böcker i travar, gammal tapet och bokhyllan jag byggt av gamla brädor och tunga stenblock. Fler bilder av mitt hus hittar ni under kategorin "Huset".
 
Bild nummer 10: En bild på ditt favoritdjur. Imra i Dalasjö, maj 2012.
 
Här är Imra, 9 veckor. Hon var med och tittade på när jag grävde ner frön i jorden. Tittade en stund och rullade sedan ihop sig till en boll och sov. Nu är hon hela 9 månader och trotsar sig mest hela tiden, man måste vara konsekvent. Hon är fin och har kapacitet och att bli en riktigt bra hund, det beror nog mest på hur vi tränar henne. Hon har förutsättningarna. Hon är mjuk, klok och vet när hon inte ska bitas utan bara komma och lägga tassarna på axlarna och kramas kind mot kind.
 
 
Det blev två bilder idag eftersom jag var borta på äventyr hela gårdagen och när jag kom orkade jag inte datorisera något. Känns som om det är tusen saker jag inte hinner med. Lyssnade till ett tal i kväll och hon sa att man måste våga vila. Man måste våga nöja sig. Allt behöver inte vara perfekt ordnat. Jag tänker på det varje dag. Blir bättre för varje dag. Skriver och skriver och någonstans kanske jag når fram till något slags tänkande, något slags varande som känns rätt. Lyssnar mycket, pratar mycket. Egentligen är det så mycket som handlar om att våga. Tänkte på i kväll då jag peppat en av eleverna att kompa sig själv när hon sjöng eftersom jag vet att hon klarar det, hon gjorde det, men hon bad mig sitta på en stol alldeles intill. Det gjorde jag. Man måste våga, men man måste känna att det finns någon där för en. Som står nära. Som står kvar.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Idamari
Önskar jag hade haft en fantastisk lärare som dig. Tur du är min vän istället.

Skriv en kommentar