Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dyker ner i monsterveckan nu.

2012-12-10 11:07:00 i Allmänt

Min vecka är brutal. Idag genrepar vi med Saxnäs skolas julfest som går av stapeln på onsdagskvällen. I kväll ska jag och fyra elever ha en spelning på ett julbord. I morgon har jag förutom arbete hela dagen genrep i kyrkan inför luciasoarén. På onsdag eftermiddag åker jag till Saxnäs för julfest där eleverna ska spela, sjunga och så ska vi visa vår sketch med dans och hela baletten. Har precis fixat med ljudet och allt är klart för genrep. På torsdag samlas jag och luciatjejerna klockan 08.30 för påklädning och uppsjungning för att sedan lussa för skolans elever och personal. Sedan ska jag och Hans heja fram vår klass som deltar i skolans årliga Lusselir (en innebandyturnering där jag räknar med vinst från vårt håll, hehe/tävlingsmänniskan). På kvällen ska jag ligga i soffan och andas. På fredag drar jag igång igen med rep med vår vokalensemble som jag startat med några kollegor, på lördag ska jag och luciakören besöka några äldreboenden och lussa för tanter och farbröder och på söndag ska jag vara i kyrkan hela dagen för att förbereda inför den stora luciasoarén som går av stapeln på kvällen. 
 
På onsdag ska dessutom alla betyg vara satta, men det känns lugnt. Det styr jag själv över. Jag är helt klar, ska bara föra in dem i systemet. Har hunnit prata med alla elever och det känns bra. Det jag är mer nervös över är allt ovan. När man ska råda över andra än sig själv. När ljud ska funka, när instrument ska vara på plats, elever ska komma ihåg, melodier ska sitta, repscheman ska klaffa, tider ska synka och mer och mer och mer. Tur att jag gillar mitt jobb! Nu tänker jag mest på när jag får ligga i min soffa under yllefilten och titta på julgranen som glittrar. Den 21:e får jag det. Nu dyker jag ner i monsterveckan, jag hoppas jag kommer upp igen. 
 
Ni kan få en låt så länge. Lyssna. Det här är musikalisk harmoni. 
 

Skriv en kommentar