Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Imra-läget

2012-08-29 21:44:00 i Hundliv

Måste få skryta lite på fem och en halv månaders-valpen i huset intill - ibland tar jag med mig henne när jag springer i skogen och hon får alltid springa lös för att vi ska kunna spontanträna inkallning, följsamhet och lydnad. Så länge hunden får springa lös och ha tillgång till vatten under rundan kan den följa med på kortare springturer även som valp/unghund - det vill säga hundar som SKA motioneras mycket och har en kropp anpassad för det.
 
Ikväll sprang vi och hon trallade på i spåret bredvid mig, okopplad. Rätt som det är dyker det upp en annan hund, kanske 30 meter framför oss. Jag säger åt Imra att stanna och hon stannar. Medan jag fumlar lite med att få upp kopplet testar hon att gå fram några steg mot den andra hunden som stannat med sin matte. Då ryter jag till att hon ska stanna och så kommer hon och sätter sig precis bredvid mig så jag kan koppla henne i lugn och ro. Då smälter ju lill-mattehjärtat.
 
Åh, det är så himla himla kul med Imra. Det ska bli roligt att fortsätta träna henne, hon är en riktigt positiv och glad hund som gillar att jobba. Hon är orädd, nyfiken och vill vara till lags - hon påminner mycket om schäfertiken jag hade från Försvarsmakten, Bia. Det är kul att se.
 
Att hon har varit så där liten är svårt att tänka sig nu. Den här bilden tog jag precis när vi kommit hem med henne. Hon kommer från kennel Flatham's i Piteå.
 
Kika gärna på deras hemsida, de har en hel del duktiga hundar med fina resultat både i jakt, lydnad och utställning.

Skriv en kommentar