Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Första dagen på jobbet och en skål med stenar

2012-08-20 14:50:00 i Jobb

 
Hej hej! Här är en bild på mig i detta nu. Det är min första dag på jobbet efter sommaruppehållet och i mina händer håller jag en skål med stenar från Samos. Jag plockade stenar en kväll. Lena, runda stenar i perfekt mjukt grå nyanser och så vips var påsen med sten borta. Jag blev så besviken på mig själv att jag ställde klockan tidigt nästkommande dag (på hemresedagen) och gick ner till stranden för att plocka nya stenar. En typisk Carolina-grej. Det roliga var att Claras dörr öppnade precis när jag gick ut och hon sa: "Jag visste det! Jag tänkte: Det är ju Carolina, klart hon går och plockar nya stenar". Har jag bestämt mig för att det ska vara på ett visst sätt då ska det vara så. Jag ger mig inte. Nu har jag mina lena, runda stenar i perfekt grå nyans precis bredvid mig på mitt skrivbord. I skålen har jag också placerat ett värmeljus så nu blir det mysigt värre under höstens powerpoint-genomgångar! 
 
Nu äter jag mellanmål och planerar för ett nytt moment för min svenskaklass. Jag har döpt momentet till "Dikten finns överallt" och det namnet har jag snott direkt från den bästa läraren på Umu Uni, Anders Persson. All heder till dig! 
 
 

Skriv en kommentar