Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Snurra min jord igen.

2012-04-25 17:28:06 i Jobb

Just nu har jag tusen jobbprojekt på gång. Det är sporthallsinvigning, vårsoaré, öppen scen, nationaldagsfirande, skolavslutningar, elever som ska sjunga och spela, betygsättningar och så jag där mitt i allt som ska ro ihop allting.

Min kusin Angelica jobbar som kriminaltekniker i Umeå. Med anledning av herculesolyckan i Kiruna var hon med i Västerbottensnytt. Reportern frågade henne om det är vanligt att man tar med sig jobbet hem. Hon svarade så klokt på sin genuina Umeådialekt:

Det är klart man gör det, men man måste hitta strategier för att orka.

De där strategierna är något jag hela tiden övar på. Jag är glad när jag får förtroende av mina elever, men ibland har jag mycket att bära i hjärtat.

Just nu längtar jag till Umeå. Till en varm famn, till det oproblematiska studentlivet, till hallonros-te på Schmäck och till vänner som säger att de saknat mig. På fredag ses vi.




Skriv en kommentar