Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Helgen.

2011-11-20 20:30:20 i Allmänt


Jag har inspirerats av Pippi Långstrump och hängt upp tre små lyktor i min hägg på gården (fast Pippi hängde ju upp julklappar till alla barn).


Timman gjorde sig redo..



för en färd till vår fina skog!


Vi skulle nämligen hugga julgranar! Min innegran är tjock och fin men lite kort till växten. Min utegran är lång, gänglig och smal. Jag kompenserade med två smågranar.



På lördagkväll lagade jag en trerätters-middag till mamma, pappa och Ludvig. Jag glömde helt bort att fota (blev så hänförd över hur jag kunde laga en så god fisksoppa!) Ludvig satt och "förhängde" lite innan middagen.


Idag har jag haft celebert besök.


Idamari, Emily och Nikki och det bästa köket i världen.



Nikki var ljusutblåsarn.


Och sånt tar ju på krafterna! Tur man kan vila i kökssoffan.

Ikväll har jag rättat klart de sista recensionerna som min svenskaklass har skrivit. Som lärare har man ju ibland vissa "moments" som man minns extra länge. Ikväll var ett sådant: ikväll läste jag flertalet meningar så språktekniskt fulländade att jag fick gåshud. Det ska jag säga till dem i morgon. Repetition och beröm är kunskapens moder brukar jag tänka.

Medan jag jobbade hände det saker i hallen. Pappa har nämligen startat med att riva ut tapet och spackla. Tapeten sitter dock så hårt att det är ett hyffsat underlag att tapetsera på, huvudsaken är att underlaget är jämnt. Vi ska tapetsera nästa helg. Kan knappt bärga mig till att visa er tapeten. Utan att överdriva kan man säga att den personifierar "engelsk skola/landsbygd" - precis som jag ville ha det.

Kommentarer

A E L
Midbec?

Sandbergs?

Duro?

Sanderson?

Laura Asley?

Eco?
P:et
(jag hörde att det är affärer på gång).



Är det ändå inte lite mer BIB-(Barnen I Bullerbyn)inspirerande med lyktor i träden, än Pippi Långstrump?



Jag vet inte, kanske jag har fel.



Fin bild på Timmi(e?).



Vendela
Hejsan,

vad härligt att göra om hemma. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har även en golvtävling och badrumstävling som pågår just nu. Maila mig på [email protected] så berättar jag mer!

/Vendela

Skriv en kommentar