Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

!

2011-05-30 15:39:37 i Allmänt

I lördags efter att jag hade råpluggat i några timmar slängde jag mig på sängen för att vila och läsa inredningstidningar och pågående böcker. Jag började slöbläddra i det danska magasinet Jeanne d´ Arc Living som jag och Anna brukar oj:a och åh-a oss igenom. Allt var frid och fröjd till sida 11. Uppslaget handlade om hur man kan göra egna presenter när man ska hälsa på någon. En av reportrarna uttryckte sig som en inskränkt gammal kvinna som bara verkar kunna vika dukar och knappt vet skillnaden på en hammare eller en borr. Jag citerar:

Denna söta och personliga nyckelring kan både användas till mottagarens nyckelknippa eller som en fast inventarie på en dörr i bostaden. Den är enkel att göra, men kräver kanske att du får hjälp av en man.

!!!!!!!!!!!!!!!!!

När jag hade läst meningen läste jag den igen. Och igen. Sedan skrek jag rakt ut och visade det för Johannes som blev minst lika förbannad som mig.

Vad i helvete är det som säger att man måste ha hjälp av en man?! Vill man göra den där förbaskade nyckelringen gör man väl den bara? Vad är det som ska vara så svårt? Vi måste lära oss att sluta problematisera så idiotiskt mycket och bara göra istället. Stöter man på problem på vägen tar man sig igenom dem. Utan man eller icket. Det är min filosofi. Man ska aldrig låta sig begränsas av sitt kön, det gäller både män och kvinnor.

Ps: Enligt beskrivningen av nyckelringen så är mannens uppgift att borra ett hål i två, tjocka gamla fotografier. OJ VAD SVÅRT. Du måste nog hämta en manual och se efter var man slår på borren och ojojoj akta öronen och akta så borren inte slinter så du river dig på handen och får fula sår och ojojoj akta sladden så du inte ramlar på klackarna du struttar runt i hemma där du avstår från alla "manliga sysslor" för att du inte tror att du skulle klara dem lika bra.

Jävlar vad arg jag blev.

Kommentarer

A E L
Värsta Karolinahettningen!
Men fy! I VÅRT magasin, i VÅRT! Nu deppar jag.

Skriv en kommentar