Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Att trotsa snö, kyla och halsont för att vara med den man tycker om.

2011-03-07 20:42:37 i Allmänt

Det var en torsdag. Klockan var kväll. Det snöade lapphandskar utanför fönstret och jag satt i en stol och frös. Min hals gjorde ont och teet var slut. Min väska var packad för Dalasjö och jag skulle åka hem nästa dag.

Vi hade inte pratat på några dagar, men jag skickade ändå sms för att jag inte kunde hålla mig när jag såg saker som påminde om dig. Varje vinkel av min vardag var färgade av minnen av vår vänskap som jag inte visste var den var på väg. Jag ville ta reda på det.

Jag visste att du var hemma för du hade repat tidigare under kvällen och jag hade bett Sabina ringa och kolla att du var hemma. Jag kollade upp när bussarna skulle gå och så stressade jag för att hinna göra mig iordning. Jag öppnade dörren och sprang ut i snön som virvlade runt mig tillsammans med tankar som virvlade i mitt huvud. Jag var nästan säker på att jag inte skulle hinna med bussen. Men det spelade ingen roll. Jag hade bestämt mig. Jag skulle till dig. När jag kom runt gathörnet såg jag bussen rulla uppför backen. Ifrån mig. Där stod jag med två väskor, datorn, en ond hals och ett hjärta som var ensamt. Jag ringde till Sabina och klagade. Sedan ringde jag taxi.

När jag var utanför till port ringde jag dig och sa: Hej, kan du öppna din dörr? Du började skratta och sa: Ja, det kan jag. Jag klev in i din hall, nedsnöad och övertänkt. Vi kramades länge. Jag pratade så mycket att jag blev hes och du gav mig nyponte. Innan vi somnade frågade jag: Johannes, vill du vara tillsammans med mig?


Vem kunde tro detta när denna bild togs i ett skolprojekt?

Kommentarer

Det var en kall morgon, jag stod och väntade på linje 7 mot Marieberg och undrade hur min hjärna skulle te sig när jag samma kväll skulle ligga på min bolster bädd och sammanfatta min första dag i detta nya sällskap.



Jag plingade på stoppet Östermalmsgatan, där jag mötte Grekula och vi tillsammans promenerade upp till Lärarhuset för att introduceras i någonting som jag inte hade en aning kring. Välkända portar slogs upp, ty min hösttermin hade tillbringats innanför detta slottsväggar, och där nere stod ett par figurer som jag ignorerade.



Jag gick mot sal Miragando (även kallad klassum 123), slog in min ökända kod, drog i dörrhandtaget,... och.... där stod han. Gyllene hårsvall, fästande blick och t-shirt med hårdrockstryck.



Carolina, jag tror vi får dela broderligt!
Jazz på torsdag!
Det var en kylig Januariförmiddag när jag och sir Count Grekula slog upp portarna till det ökända slott, Lärarhuset. Jag ignorerade ett flertal figurer längs trappan ner mot den sal jag alltid mest uppskattat, Sal 123.



Jag slog min ytterst väljarrangerade kod, slet i dörrhandtaget, dörren for upp, och...



..där.. stod han!

Gyllene hårsvall, fästande blick och t-shirt med hårdrockstryck!



Carolina, jag tror vi får dela broderligt!

Klart vi kan dela broderligt! En för alla - alla för en!
Johannes
Vad försiggår här!?



Fint inlägg iaf :) Puss!
Vad fint. Jag är så glad att du är glad.

Skriv en kommentar