Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tramporglar och båtutflykter.

2011-07-11 11:57:57 i Allmänt


I helgen var jag i Skellefteå där jag blev väl mottagen med hundpussar (och Johannespussar).


Vi firade att Elisabeth har fått semester


så vi spelade musik med Johannes nya iPad.


Under lördagen fyndade jag..


ett intrument jag länge velat ha..


nämligen en tramporgel!


Sedan besökte vi handelsboden på Nordanå som alltid är lika mysig


och fylld med saker som väcker ha-begär.


Efter handelsboden gick vi på slöjdutställning i ett otroligt fint hus!




Ge mig den där kakelugnen någon. Hela rummet också, när ni är igång. Tack.


Sedan gick vi in i ett annat hus som var som direkt hämtat från Carl Larssons hus på Sundborn. Lycka!


Ljuset.


På söndagmorgon vaknade vi upp i Boviken och efter en mycket svettig löprunda åkte vi iväg på båtutflykt. Fred var peppad.




Kapten!


Vi åkte till Bergsskäret.


Där fanns det mycket att upptäcka!


En gammal fyr till exempel!


Badsprattelbenen.


Efter upptäckterna åkte vi ut till Kåge hamn för att fika.


Och det var den mycket fina helgen!


Kommentarer

P:et
Hoppsan, i detta inlägg finns det oändligt med fenomen att kommentera.



Vi kan börja med rubriken, "tramporglar och båtutflykter", som jag genast reagerade på - det skulle lika gärna kunna vara en album titel för Björn Afzelius eller Nationalteatern, mycket nyskapande och originellt.



Sen vill jag hoppa till nästa punkt, där faktiskt just din nya tramporgel kommer upp i fråga. Hur kommer detta sig? Att ha en tramporgel i vardagsrummet eller direkt när man kommer upp för en trapp, är inte vuxenpoäng. Det är så mycket längre fram än så, kanske... pensionärspoäng (på ett bra sätt). Dock så kommer jag att bli fruktansvärt illa stött om jag inte få skåda denna skönhet med en rutig duk och vas vissna liljor stående på locket.



Och nu till den bild som gjorde mig mest förvånad och stolt (möjligtvis utom helbilden på tramporgeln); att vår delade ägodel, vår smula, vårat kex har köpt en iPad2. Inte nog med det så spelas också IQ - Zero Hour, som jag valde att bombardera honom med. Här ligger denna stilrena, något avrundade, vita leksak och visar ett mästerverk som jag fått äran att dela med mig av. Det värmer mitt progressiva hjärta som obotlig skivkomplettist att denna låt får äran att vistas i en sån fager kvinnas blogg inlägg.



Sedan vill jag framhäva en liten avundsjuka för din lilla semesters atmosfär, norr om Umeå. Fint väder, åka båt och pussa på hundar, tramporglar, fönster med mycket ljus, handelsbodar av de mer nostalgiska slaget, och naturligtvis... vår smula. Inte dåligt inte.



Och sist men inte minst; fan vad coolt med en fyr. Jag har varken vistats eller sett en fyr på riktigt. Det får mig att tänka på muminresan till fyren (läskigt avsnitt förövrigt) och att vi måste titta på lite mumin någon regnig kväll i sensommar när kexet är helgledig från hooket i Skelle.



Med det vill jag önska en fortsatt trevlig semester

eller eventuellt påbörjad jobbperiod igen.

Tack för mig!
A E L
Vågar du tala om vad du gav för orgeln?

Peter - Jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte att bli jämförd med Björn Afzelius! Angående tramporgeln kunde jag inte motstå den när den stod i ett hörn och såg ensam ut. Tänk jam-aftnarna vi kan ha när du, Johannes och greken kommer och hälsar på i Dalasjö! Självklart ska duken och de vissna liljorna vara på plats!

Haha, Johannes sa att du skulle kommentera IQ:s vistelse på min blogg!

Ja, min minisemester var fantastisk! Nu börjar jag tagga upp för Trästock vilket jag tror kommer att bli magnifikt! Hoppas Vischan tar med sig en "akkegura" så vi kan tralla lite innan vi skådar sommarens höjdpunkt; MOON SAFARI!

Ja, klart ska vi kika på Mumin! Måste börja samla mer Mumin-grejer btw!



Anders - 50 kr! Som hittat!
A E L
Vilket gorov!

Skriv en kommentar