Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Home.

2011-01-07 21:17:28 i Musik!

Detta kan vara det sötaste klippet någonsin. Jag har gjort en liten analys.

Alltså Alexa! Det första jag tänker på är hennes höga koncentrationsnivå och att hon vet exakt när det är hennes tur att sjunga. Det andra som slår mig är att hon sitter och liksom lutar sig mot pappan, vilket är så himla fint. Rent sångteknikmässigt är hon riktigt grym i relation till hennes låga ålder. Lyssna på betoning, artikulation och klang. När barn sjunger tenderar de att ha samma röstvolym hela tiden, vilket även Alexa har - detta kan märkas till exempel när man lyssnar till en lågstadieklass som sjunger vid skolavslutningar. Jag tycker att det är extremt underhållande och gulligt. Alexa och hennes pappa har nog övat på låten ett flertal gånger då hon tycks veta låtens form så bra. Hennes fokus är beundransvärt. Jag blir full i skratt när de kommer till låtens refräng och hon börjar le och dansa med kroppen och titta väldigt noga 1.34 in i klippet - då räknar hon till och med in efter själva breaket med sina små, små fingrar! Behöver jag ens nämna hennes snögubbe-tröja? Var hittar man en sån?

Jag vill också ha ett barn som jag kan sjunga och spela med. Jag ska bannemej fixa ett helt band. Ett familjeband. Husband, varje dag!


Kommentarer

ma o pa
Jättesöt! Vilken karisma hon kan bli nått stort.

--



Situationen har du ju redan genomlevt. Minns du den gången vi skulle spela tillsammans, jag kompade dig med min nylonsträngade. Då utbrister du: Pappa, det här är en ballad,så kan du inte spela i polkatakt !
LGWL
Som morbror till detta potentiella, framtida barn skall jag göra allt i min makt för att hejda ett liknande scenario. Barnet skall få våldsamma och högljuda leksaker, få titta på actionfylld tecknad film från Japan, samt vara med vid styckning.



Förresten vet vi alla att det blir en pojke. En pojke som med sina kusiner skall föra släkten Lidström vidare.



//Ludvig - Den framtida morbrodern

Skriv en kommentar