Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

.

2011-01-06 14:01:08 i Allmänt

Jag ska berätta en sak för er.

Jag har en vän som skriver de mest underhållande sms:en när jag som mest behöver muntras upp, en vän som behärskar skrivreglernas alla konster. Jag har en vän jag ringer i tid och otid och som jag kan prata bort tiden med. Jag har en vän som i somras lånade en bok jag tipsade om bara för att kunna ha ett boksamtal (vilket är typ det bästa jag vet) med mig. Jag har en vän som bygger lego och gör halsband med Molly och Olivia, en vän som har en obegränsad fantasi och som kommer på de mest påhittiga sakerna. Jag har en vän som ger de bästa kramarna och jag vet ingen som kramar så bra. Jag har en vän som frågade vad jag önskade mig när jag fyllde år och jag drog till med "En brevskata" (varför inte liksom?). På min födelsedag fick jag den finaste brevskatan målad i vattenfärg.

Jag har en vän som har en axel som jag snorat ned med gråtsnor ett flertal gånger, en vän som strukit mig över håret, som sagt att allt kommer att bli bra. En vän som har de finaste guldkorkskruvslockarna som blir helt frostiga av istidsvintern, en vän med ett gehör att dö för, en vän som skapar magi med en gitarr.Jag har en vän som inte skrattar åt mig när jag länkar en sida med Mumin-tapeter, en vän som inte fortsätter gå utan stannar när jag vill fotografera något i förbifarten.

Jag har en vän som läser allt jag skriver med mer eller mindre bra kritik som efterföljd och en vän som säger "Åh, vad fint"" när jag uppmärksammar om färgkombinationen av tomat, champinjon och basilika. En vän som blir vild av upphetsning när han ser en stenmur, en trollskog, en gärdsgård eller en rutchkana. En vän som jag kan diskutera stämföring, exponentiella kurvor för stämningen i en viss typ av musik, udda taktarter och celloinslag med utan att verka galen. En vän som inte blir sur om jag råkar glömma bort att lyssna när jag försjunkit i en bok och en vän som köper mitt favoritgodis, hallonmumrikar, till mig mitt i veckan. Bara en sån sak! Jag har en vän som står ut och framförallt: står med.












Jag har en vän jag tycker om så mycket att tycka om mycket övergår till att vara kär. Johannes, jag är världsfenomenalt kär i dig. Bara så du vet.



Kommentarer

L
Vad fint Carro! Det är du värd!
emmaviking
Där kom den :) Väldigt fint skrivet :)
annkristin
Hej Carolina!

Lycka till:) och hoppas att 2011 blir ett toppenår för dig!

Kram! Annkristin
Annkristin - Tack så jättemycket! Hur mår du? Jag saknar er på jobbet! Tror jag ska komma och hälsa på någon dag snart! :) Kram!
annkristin
Hej Carolina!

Jag mår bara bra,varit förkyld bara som alla andra här på jobbet,men det hör ju till.

Det är så roligt att se att du mår bra igen och det skulle vara kul om du kom o hälsa på :)

Kram!
annkristin
Hej Carolina!

Jag mår bara bra,varit förkyld bara som alla andra här på jobbet,men det hör ju till.

Det är så roligt att se att du mår bra igen och det skulle vara kul om du kom o hälsa på :)

Kram!

Skriv en kommentar