Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Till min vän J.W någonstans i Västerbottens inland.

2011-01-25 17:08:53 i Allmänt



Vad tror du om kompositionen och färgtemperaturen i denna bild?

Kommentarer

Emil
Kompositionen följer gyllene snittet och är därigenom mycket tilltalande, men du har däremot ett klart blåstick i snön på träden =)



MVH //Emil
JW
Du har en sällsynt förmåga att se "bilden" innan du fotar. En vanlig bild blir plötsligt så mycket mer och det har berört mig många gånger.

Det som glädjer mig mest är dock dina dokumentära vardagsbilder på människor och miljöer. Bilder som idag inte har särskilt stort värde men som om 20-30-40 år är ovärderliga. Tänk själv hur roligt det är att se gamla bilder och kommentera klädsel, glasögon, tapeter, möbler, husgeråd, bilar med mera. Att minnas människor som lämnat jordelivet, hus som rivits, sällskapsdjur m.m

Kul också att du vågar ta fram svart/vita bilder.

Tekniska saker som färgstick och liknande kommer i takt med att du arbetar mera i Photoshop eller annat bildbehandlingsprogram.

Kör hårt "lilljäntä".
Emil: Tack så mycket! Gyllene snittet var egentligen inget jag direkt tänkte på när jag fotade. Jag tänkte också på det där med blåsticket - men ville inte heller "redigera sönder" bilden. Har inte blivit så bra i Photoshop ännu :) Kramar!



JW: Tack snälla! Jag tycker det är så himla kul att kika på gamla bilder - diabilder är en favorit! Min förhoppning är att skriva ut mina bästa bilder och göra ett fotoalbum. Vi måste ju styra upp en fotodag i trakterna runt Vilhelmina nån gång! Kramar!

Skriv en kommentar