Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Näsåker

2011-12-04 19:42:33 i Allmänt


På lördagmorgon åkte vi till Näsåker.



Vi skulle bland annat hjälpa mormor att baka pepparkakor och havrekex.
Jag, som enligt mamma fortfarande beter mig som ett barn och måste göra flera saker samtidigt för att mininera risken att tröttna, gjorde lite allt möjligt: läste omdömen i mormors mysiga soffa, läste en rad i någon tidning jag hittade, gick omkring, stansade några grisar, ett par hjärtan och frös om fötterna.


Mina fötter är alltid kalla så jag lånade ett par tjocksockar ur mormors låda. Kände mig lite som en hippie och förstod genast mina elever som brukar säga att jag alltid har så färgglada kläder på mig!


När mormor bakat pepparkakor i tre timmar tvingade jag henne att hjälpa mig att göra en julgodissort vi kallar "harlortar".


Sedan eldade vi.


Och mormor lade sig på golvet och ville ha massage.


På kvällen kom Oliver, Roger, Åsa och hundarna och jag och lillkusin hade snöbollskrig (jag vann, takterna sitter fortfarande i) som sedan utvecklade sig till den något mer beskedliga aktiviteten: bygge av snölykta!


Frida myste.


Skriv en kommentar