Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det var en gång en helg

2011-12-12 22:40:25 i Allmänt


Det var en gång en helg och jag åkte till Umeå tillsammans med min svenskapluggkompis Helena som jobbar på Malgomajskolan. När vi efter 4 timmars bilkörande i snöstorm och modd kom fram till Umeå släppte hon av mig vid Stadskyrkan.


Kvällen till ära hade min gamla kör konsert och kören dirigeras nu för tiden av ingen mindre än min duktiga vän Kristin!


Träffade en hel massa favoriter som Ellen och Peter till exempel.


Bästa Jocke var också där och som vanligt hamnade han bakom pianot och det är inte mig emot!


Efter konsertern åkte vi hem till Johannes där vi svidade om. Efter att Peter poserat med min väska urartade stunden till ett vilt snöbollskrig mellan ovan nämnda karaktärer samt mellan undertecknad och Vischan.


Tobbe bjöd in till fest och där stod vi i hans kök som på den gamla goda musikklass-tiden och pratade och när vi inte pratade så sjöng vi.



Här är jag mitt uppe i en djup konversation vilket syns på min rynkade panna och min ihopsnörpta mun (man kan dessutom ana tecken på den fruktade decemberstressen i mitt annars så väna anlete).


När lördagen nalkades var det dags för den årliga julklappshandlingen med storebror vid min sida. Dessvärre har den drummeln nyss skaffat en ny telefon och var mer intresserad av tekniknörderiets fallgropar än att ordna någon slags gåvokvot till de sina. Jag tröstade mig därför på mitt fik, Schmäck.


Innan denna fantastiska sushi landade i magsäcken var jag och Johannes på IKSU spa där jag hade bokat in oss på turkisk saltpeeling och massage och det var magiskt.


Här är min vän Vischan och han spelar bas och sjunger i Johannes ena band: Inner Voices. Befinner ni er i Umeå på lördag nästa helg så tycker jag att ni ska gå och lyssna på tio minuters-långa låtar i den fantastiska genren progressiv rock! Jag fick ett specialgenrep att lyssna på för jag hinner ju inte se dem nästa helg men jag är säker på att det inte är det sista vi hör från dessa herrar. Jag kan vara ganska kritisk och ärlig mot människor jag känner, men detta är ett riktigt bra - och framför allt ett väldigt intressant - band.


På söndagen gick jag och Johannes till Ida och Erik på fika. Lilla My var också där.


Oskar i full färd med att visa att han redan nu kan göra avancerade rytmiseringar på ett rytm-ägg. Jag har redan lagt tjing på honom som slagverkare i mitt framtida storband!


Siri hade bakat lussekatter på morgonen som hon stolt bjöd på.


Klockan 14.00 stod Taxi Storebror utanför dörren för färd hem till Vilhelmina där jag skulle infinna mig i kyrkan 17.00 för att kompa och sjunga tillsammans med en av mina sångelever vid luciafirandet.

Det var den helgen: många fina människor och många bra stunder!






Skriv en kommentar