Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tussilago.

2010-05-02 20:43:49 i Allmänt

Har varit en sväng till Kraftverket och plockat tussilago och efter det trotsades stormvindarna med en promenad med Sofia och Sabina. Behövde den här kvällen efter en tung pluggdag. Nu har jag energi för en ny vecka.

Förresten, "tussilago" måste ju vara ett av de finaste orden! Ska göra en etymologisk undersökning av det ordet tror jag. Kvällens uppdrag kanske?


Etymologi. Släktnamnet Tussilago kommer av latinets tussis (hosta) och eventuellt agere (driva bort), namnet betyder ört som fördriver hosta. I dagligt tal används det vetenskapliga släktnamnet Tussilago ofta som namn på arten hästhov (T. farfara).

DETTA VAR JU ÄNDÅ LITE LÄSKIGT! Jag har ju haft hosta i flera dagar nu! Hjälp! Tror jag har hamnat i en sån där vidskeplighetsperiod igen då mitt liv kantas av flera upplevelser då det känns som om mina fem sinnen besöks av ett sjätte dito.

Känner att en spännande vecka väntar mig!


Skriv en kommentar