Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Farbröder som simmar.

2010-05-06 17:10:02 i Allmänt

Framför mig finns en dörr som leder in till simhallen. Genom simhallens dörr går just nu flertalet nyduschade farbröder. De har eftermiddagssimmat och bastat. Det är något speciellt med farbröder som simmar.

De ser nog framemot aktiviteten hela veckan för nyss hörde jag en uppgiven stämma deklarera för de andra i sällskpet att nästa veckas bad skulle ställas in då Kristi himmelfärds infaller samma dag. Jag tror nog att de går hem till sig själva nu och äter skorpor och dricker kokkaffe. Extra starkt. Kanske klappar någon av dem en katt. Kanske pussar en annan sin fru. Kanske är någon av farbröderna helt ensam sånär som på dammkornen i hörnen han aldrig orkar avlägsna. Han har för mycket böcker i bokhyllorna och i kylskåpet har mjölken börjar surna. Åh. Stackars.

Men ännu nästa vecka får han ju simma i alla fall. Och basta.


Kommentarer

Min pappa var garanterat där. Tur han inte tillhör en av de ensamma.

Skriv en kommentar