Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Visa från studentstaden Umeå.

2010-03-27 19:20:31 i Studentlivet

Försökte mig på att skriva någon slags visa om Umeå som universitetsstad. Det gick inte så bra. Jag tänker bara i termer om subdominantackord, ess-lokriska och diss-mixolydiska skalor. Jag lovar att sluta snacka (skriva) om detta när tentan är över; på måndag får ni alltså mig åter - vare sig ni vill eller inte. Däremot kan jag inte garantera att denna blogg kommer vara helt förskonad från musikteoretiska termer (ska ju ägna två terminer till åt dessa studier), men för en stund kan ni i alla fall pusta ut.

Irriterar mig lite på mig själv. Igårmorse när jag och Jessica tränat spinning fortsatte vi med bodybalance och under avslappningslåten på slutet kommer jag på mig själv att tänka "Jaha, där spelade de nog ett subdominantackord" och "Men! Det där var en intressant kadens! Kanske en plagal?". När jag berättade om mina tankegångar för Jessica suckade hon bara! Förvånar mig inte.

Har varit på uni idag då jag haft textseminarier (eller seminarium om litterära och språkliga frågor, extremt intressant ifall jag varit mentalt närvarande och inte runtflanerandes på musikteorins galax!) hela långa dagen. Nu ska jag fortsätta med studierna. Lördagkväll och studier är ingen bra kombination, men ibland är det bara att bita i det goda äpplet med den, förhoppningsvis!, goda eftersmaken som en vän brukar säga. Jan Johansson gör mig sällskap, dock ej i sin fysiska form även om jag skulle vilja det - tänk, då hade vi kunnat ha en piano battle! - utan han sällskapar mig med sitt pianoklink genom de audiovisuella höjderna. Finfint. Man kan nästan dra sig till att påstå att Jan räddar min kväll.


Nu ska jag mysa med kvintcirkeln. Min musikteorilärare på gymnasiet brukade säga att kvintcirkeln är som musikens moderkaka. Det ska jag tänka på ikväll.

Skriv en kommentar