Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Rytm, puls och fills.

2010-01-20 17:18:37 i Musik!

Idag har vi haft lektion i slagverk, det var extremt kul, men rätt svårt! Tur att man har sina privata lärare i klassen så man slipper vänta på slagverkslektionerna för att öva. Alla i klassen har ju ett eller fler huvudinstrument som man behärskar i alla former ( i mitt fall är det piano och sång) och tanken är att vi även ska lära oss slagverk och gitarr i den grad att vi ska kunna spela bruks, alltså visa, hjälpa och spela de flesta kompen och ackorden. Vi kommer alltså att ha spellektioner i alla dessa instrument. Utöver det kommer vi i vår att läsa musikteori, tre veckors praktik, ensemble och musikdidaktik. Idag har vi spelat en hel massa och min röst är trött! Vi gjorde en låt i en avskalad version med en sättning av piano, percussion, gitarr och stämsång. Blev bra till slut, i alla fall när jag bestämt att vi skulle stänga inkorgen för fler förslag på tillägg på låten. Vi höll på att spåra iväg ett tag! Vi ska redovisa på fredag vilket innebär att jag måste smita iväg 30 minuter från skapande svenska-lektionerna för att hinna spela upp låtarna med min grupp. Jag hinner inte höra de andra spela vilket är synd, men jag misstänker att jag kommer att få höra alla mer och lite till så att jag hinner att bli less, haha. Efter vi jammat klart satte jag mig vid flygeln i ljusgården och spelade små korta snuttar av Chopin, det vill säga det jag minst (inte mycket alltså). Har man lärt sig en låt via noter går den ju knappt att spela på gehör! Nu ska jag käka min zucchinigratäng som är i ugnen! Patrik kommer hem och kastar i sig mat mellan innebandyn och fotbollsträningen om ett tag.

Kommentarer

Anonym
Vad är det du studerar? Musik? Var? Någon speciell utbildning?
Svar: Jag läser till gymnasielärare i svenska och musik vid Umeå universitet. Har musikämnet kvar och är färigutbildad om ett och ett halvt år, alltså våren 2011. MVH / Carolina.

Skriv en kommentar