Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

And I'm singing oh oh on a friday night.

2010-02-12 14:31:25 i Studentlivet

Startade upp dagen med morgonspinning med Josefine och Jessica. Trampade på i ganska lugnt tempo då jag inte känt mig helt hundra det senaste dygnet. Har nyst 8932108 gånger (vilket klassen retat mig för, jag har ju inte det mest normala nysningarna om man säger så), är trött i kroppen och allmänt hängig. Men jag var ändå sugen på att cykla och då jag var feberfri och halsen var okej så körde jag ändå.

Efter träningen spatserade jag ned till skolan där jag hade pianolektion. Vår pianolärare kanske är den mest inspirerande pedagogen jag träffat. Han kommer från USA och pratar ungefär hälften engelska och hälften svenska och man föredrar nog engelska då svenskan tenderar att bli lite svenglig. Han hatar egentligen noter och spelar nästan bara efter sitt absoluta gehör och när jag berättade att jag "lurat" mina tidigare pianolärare genom att be dem spela före så jag kunde lyssna och sedan spela efter genom gehöret skrattade han och sa: Det är rätt väg att vandra! Han ser ut som en jultomte och så är han kanske i 60-årsåldern men små, små runda glasögon.

Innan ensemblen började svarade jag och Kristin på instuderingsfrågorna till måndagens seminarium och så passade jag på att göra musikteoriläxan: en transponeringsövning där vi skulle transponera om en låt så att melodin kunde spelas av ett ess-instrument, typ altsax. Jag valde "Får jag lämna några blommor" för att jag kom att tänka på pappas version av den låten som han framför som "Skum-Olle" i en video från då jag var två år.

Jaja. Det var min dag. Ikväll ska jag umgås med Erika, Sabina och mina nysattacker.

Skriv en kommentar