Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Maellodiane.

2009-09-29 14:32:29 i Allmänt

Jag och mina bröder har ett fadderbarn som heter Maellodiane. Hon är 11 år och bor i Filippinerna. I helgen blev vi oroliga då en tyfon dragit in över Manilla, men Dajen bor på en liten ö så hon klarade sig. Jag vill så gärna åka och hälsa på henne. Det skulle vara roligt och träffa den man brevväxlar med. 

Artikel från www.svd.se/nyheter/utrikes

På tisdagen uppgav regeringen att minst 240 människor omkom då tyfonen Ketsana drog in över Filippinerna under lördagen och lade fyra femtedelar av huvudstaden under vatten. Nästan två miljoner människor har drabbats av ovädrets verkningar och 375 000 har evakuerats. Ketsana förde med sig de kraftigaste skyfallen på över 40 år, i och runt huvudstaden Manila. Under sex timmar föll motsvarande en månads regn. Ketsana har nu tilltagit i styrka över Stilla havet och beräknades på tisdagen ha en vindhastighet på drygt 33 meter per sekund, det vill säga orkanstyrka. Mer än 100 000 människor har evakuerats i tyfonen väg mot centrala Vietnam. Och under tisdagen började tyfonen även skörda liv där. Åtminstone 22 människor har hittills omkommit i Vietnam, enligt tjänstemän, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Myndigheterna har kallat in flera tusen militärer och poliser för att hjälpa invånarna att ta sig bort från tyfonen, enligt Nguyen The Hung vid den nationella storm- och översvämningsmyndigheten.
- De flesta fiskebåtarna är i hamn. Det vietnamesiska flygbolaget sade att det ställt in flygningarna till turistorterna i Danang och Hue, sade han. Tropiska stormar har redan dödat 18 människor i centrala Vietnam under den gångna veckan. I Filippinerna öppnade president Gloria Arroyo på tisdagen presidentpalatset för överlevande efter översvämningarna. Samtidigt lovade hon att ge två månadslöner till tyfonens offer och beordrade alla sina regeringsmedlemmar att göra detsamma.

 

 


Kommentarer

vi skulle ha slagtit ihop middagen me tårtorna, det hade varit en kväll där smaklökarna inte fått sluta jobba:) Baka den, den må se lyxig å svår ut men är den enklaste ja någonsin kommit på att göra! Ja ska lägga upp receptet senare på bloggen. Då är du och Anna välkomna till chokladhimlen;) Puss

Skriv en kommentar