Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Nu brinner jag av.

2009-10-13 11:52:50 i Allmänt

Vad är det för tankar som ligger bakom de negativa inställningarna mot influensavaccinet egentligen? Har läst en del kommentarer på både vk och vf där personer skriver att de minsann inte tänker vaccinera sig och att den här influensan är så uppsjåsad. Ja, visst är det uppsjåsad - och influensor har vi haft förut. Men den här influensan är ny och är man känslig mot virus eller har ett nedatt immunförsvar på grund av diabetes, astma eller andra lungsjukdomar är man i en särskild riskzon. Då den här influensan är ny har man inget skydd mot den och det är det skyddet vaccinet ska ge. Folk säger ibland: jamen, influensor kommer ju varje år. Ja, det gör de, men som sagt: den här influensan är en ny sorts influensa som vi inte har skydd mot.

Jag tänker vaccinera mig snarast möjligt. Om inte för min egen skull så för de barn under tre år som jag regelbundet träffar som inte får vaccinera sig pga. åldersgränsen. En del påstår att de inte kommer smitta andra eftersom alla ändå kommer vaccinera sig. Kasst argument tycker jag. Alla får ju uppenbarligen inte vaccinera sig. Jag tycker det är extremt egoistiskt att tänka att man själv inte blir smittad och att en 100-lapp (eller vad de nu kostar) är bortslösade pengar. Klargörelse: vi lever i Sverige. Inte i Somalia. Tänk efter.

Sådärja. Dagens hettning avklarad.


Kommentarer

Vaccinet är dessutom gratis i Västerbotten.
skulle precis skriva de ida skrev:P Bra Carro, ryt!
Men det finns ju även nackdelar med vaccinet... Som t.ex att det finns en procent som är allergiska mot det och kan då bli förlamade av det. Sedan så tror jag själva svininfluensan är mkt skrämsel. Sedan är det nog många som redan haft influensan när vaccinet kommer så sent. En del har inte ens vetat om att de haft den, eftersom den visat sig som en vanlig influensa.
Samtidigt så vet man ju inte hur vaccinet kommer att påverka folk eftersom det också är helt nytt. Rätt som det är faller öronen av eller så blir man blind om två år. Jag är faktiskt väldigt tveksam till vaccinet då det är så nytt med tanke på vad som hände sist en sådan här influensapandemi spreds och folk som vaccinerades blev förlamade.



Har inte tid med lunch i veckan tyvärr eftersom jag åker till Östersund imorgon och blir borta till fredag. Men nästa vecka?
Idamari och Alexandra - Ja, dessutom det. Glömde det.



Caroline - Jo, så kan man ju tänka. Men vaccinerar man sig inte nu kan man ju bli sjuk ifall influensan kommer tillbaka nästa/om några år - det kan man ju inte veta.



Emily - Självklart råder det tveksamheter inför nya vaccin och jag vill inte vara nån hokuspokusexpert, men då Sverige beställt in 18 miljoner doser och smittskyddsinstitutet granskat det är risken liten att sådant händer - även om det finns såklart, som du skriver.



Vad roligt att jag fick en liten debatt här, skoj! Ska ni vaccinera er?



Kram/ Carolina
Brorsan
Gokväll. Instämmer till allt. Bra argument också! Hörs!
Ida
Klart jag ska vaccinera mig! Vill ju göra allt jag kan för att min lilla älskling inte ska bli sjuk.



Skriv en kommentar