Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Pappa.

2009-11-08 11:42:35 i Allmänt

Idag är det fars dag, därför kommer här en text om min älskade pappa.

Pappa är en av de mest kreativa människor jag känner. Han är ett med pennan och kan formulera meningar som ingen annan. Något han också ibland, under väl utvalda stunder, briljerar med är teaterspelande. Pappa kan imitera vissa personer och spela roller med sådan briljans att jag jämt får ont i skrattgroparna! Pappa är engagerad i det mesta som går att vara engagerad i. Han kan mycket om mycket. Om konst, om vin, om skog, om politik, om människofrågor, om ekonomi, om musik, om länder, om litteratur, om språk..

Pappa kan ibland försvinna i sin egen värld och då läser han gärna en bok eller "vilar ögonen" en stund, vilket innebär att han tjuvsover på soffan. Pappa är en himlarns snäll person, men då han talar allvar lyssnar man alltid. Pappa kommer ibland på projekt han ska göra, men då han har tusen andra saker han engerar sig i hinner han komma på ytterligare projekt han ska göra. Detta kan resultera i att han ständigt har flera halvt påbörjade projekt på gång som kan sträcka sig över några år sådär.

Pappa är väldigt bra på att snickra ihop låtar. På Kristoffers 25-årsdag spelade han till exempel tre egenkomponerade låtar till allas förtjusning. Pappa är också duktig på att fotografera och när han var i tonåren hade han installerat ett alldeles eget framkallningsrum i farmor och farfars källare. Något som pappa verkligen gillar är matlagning och ibland är köksbordet hemma i Dalasjö översållat av kokböcker han lånat på biblioteket.

Något som jag gillar särskilt med min pappa är att han besitter en alldeles särskilt fin förmåga. Han skickar nämligen små kort, vykort, tidningsartiklar eller mail till en då och då. Då vet man att han tänker på en. Det är fint. Jag älskar dig, lillpappa!


Kommentarer

Nu ser jag vars du fått dina härliga smilgropar ifrån:)!
Ann-Marie
Det var mycket vackert skrivit om din pappa.



Kram
Pappa
Hej Karolina !



Stort tack för de värmande orden !



Pappa

Skriv en kommentar