Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Helgen.

2009-11-23 12:54:33 i Allmänt


Vi var ju hemma i helgen och här kommer lite bilder från Dalasjö.


Vi sprang under lördagmorgonen. Det var skönt att se en solglimt. Lägg märke till att Patrik ser ut som en tomtenisse.


På kvällen myste vi med glögg och pepparkakor.



Under söndagen åkte vi till skogs. Jag ville ta hem lite granris ("lite" granris är en hel sopsäck full vilket fick Patrik att muttra en aning) att göra julfint med och det känns ju bättre att knycka sina egna kvistar än att tjuva grenar från nån stackars umeågran. Byn man ser på bilden är Dalasjö!


Vi eldade och grillade korv.


Jag kanske är konstig, men frusna novemberlingon är bland det godaste jag vet! Surt, friskt och gott!


Ludvig och Patrik upptäckte att isen låg på sjön och de utnyttjade såklart tillfället.

Emma följde med oss på tillbakavägen till Umeå och det var inte en trevlig resa (jo, sällskapet var bra såklart!) då väglaget var fruktansvärt. Det var en av mina värre resor kan jag säga. Snömodd, halka, underkylt regn, dimma och snöblandad nederbörd. Läste om bilolyckan mellan Åsele och Dorotea och tänker att det lika gärna kunnat vara vi.. jag är tacksam för att jag sitter här kan jag säga. Jag passar också på att sända en tanke till de drabbade.


Kommentarer

Jag vill också hem, jag vill! Vad makalöst fina bilder
Anonym
Fina bilder från en fin by.
Jag fullständigt älskar din blogg. Galet mycket, faktiskt! Det är bra musiktips, mysiga inlägg och härliga vardagshändelser, samt pyssel! I like it! (Och jag måste ju få fråga, visst gick du ESMK i Lycksele? Precis som jag gör. Just nu!)

Skriv en kommentar