Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Vintern är borta.

2009-05-28 12:46:46 i Allmänt

Nu, såhär i slutet av maj, betraktar jag sommaren som ett stabilt inslag i vår vardag. Därför kände jag igårkväll att det var dags att rensa bort vinterkläderna till förrådet i källaren för att mer somriga pinaler och kläder ska få plats i vår klädkammare (detta gjorde jag också lite på grund av att min hjärna var sönderarbetad efter en heldag med skrivande till arbetet och att den behövde paus med lättgjorda saker som att rensa bland vinterkläder).

Jag insåg att jag har ganska mycket vintriga halsdukar och mössor.


En roströd halsduk på två och en halv meter, en lika lång, ännu bredare och gosigare, grå halsduk som jag använder som en sjal/tröja/värmare på kalla föreläsningar i januari. Tänk er Krösamaja ungefär. Fyra baskrar, två svarta, en mössgrön och en vinröd.


En varm mössa för dagar med 30 minusgrader, hemtovade vantar med broderade blommor (mormors verk tror jag), en lavendellila sjal från gammelfarmor och så den roströda halsduken.


En svart ullhalsduk för dagar då jag inte vill vara färgglad. En vit, stor sjal, en vit, lång halsduk, en petrolfärgad sjal och så den lavendellila sjalen.


Ljusblå vantar som farmor gjort tror jag.


Och så det bästa av allt: Tossorna! Små, små ankeltjocksockor som man ljudlöst kan trippa omkring i. Jag har ett par brunrosa, ett par röda och ett par andra knalliga också, men de är hemma i Dalasjö.

Kommentarer

Åh, vilka fina och mysiga kläder!

Det är ju inte för inte som man gillar att använda dom.

Konstigt men alldeles sant så längtar jag redan nu tills man får ta på sig höstkläderna, dom är ju så härliga... men först ska jag njuta av sommaren :)

Kram!

Skriv en kommentar