Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ny kurs!

2009-03-26 16:07:28 i Studentlivet

Patrik har terroriserat mig med instrumental musik. Han tycker att för mycket text i låtar förvirrar honom när han ska plugga. Nu har jag i alla fall skrivit klart min uppgift om socialisation och ska alldeles strax skriva ut den. Idag påbörjade jag den första av mina valbara, tvärvetenskapliga kurser. Den heter Identitet, samlevnad och sexualtitet och ligger på fem veckor, alltså 7,5 hp.

Ur kursplanen:

I kursen studeras begrepp som identitet, etnicitet, kön, genus, sexualitet, samlevnad, hälsofrämjande arbete och drogprevention. Den studerande ges möjlighet att utveckla didaktiska kunskaper och handlingsberedskap för att arbeta med ungdomar. Vidare studeras och bearbetas relationen mellan vetenskap och yrkespraktik.

En av kursens lärare började med att gratulera oss som valt denna kurs då den kommer att ses som en merit vid kommande arbeten. Skolverket har nämligen framfört klagomål gällande den bristande samlevnadsundervisningen som i nuläget finns ute i skolorna. Detta har varit i etern ett tag och ni har säkert läst om det.

Kommentarer

Finally, bra att bristen på vettig sexualkunskap och sådant uppmärksammas. Det kan inte bara läras ut på biologilektionerna, man måste diskutera allt annat också. Jämställdhet, respekt och allt sånt som hör till. Annars kommer saker och ting aldrig att bli bättre.

Skriv en kommentar