Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

I taket lyser stjärnorna.

2009-06-14 21:42:05 i Allmänt

Nyss hemkommen efter 10 timmar jobb. Vill skriva om filmen jag och Sabina hyrde igår. Den hette "I taket lyser stjärnorna" och är en ungdomsfilm baserad på succéromanen med samma namn av Johanna Thydell.
Filmen handlar om 14åriga Jenna som har en mamma som är sjuk i cancer. Jag och Sabina grät hela sista delen av filmen och ni måste lova mig att se den.

Trots att filmen är så bottenlöst sorglig vilar den ändå i något slags kämpande hopp och en av de bästa scenerna i filmen är när Jenna ändrar raderna i dikten hon skrev på svenskalektionen från "Om du dör mamma, då tar jag livet av mig" till "Om du dör mamma, då ska jag leva för dig".


Kommentarer

Haha! Jag såg nyss den! Och när jag klickar in på bloggkoll så möts jag av rubriken "I taket lyser stjärnorna" ;P Åh, vad jag gråtit! Jag tycker den var riktigt fin!
Linnea W
jag grät också en del, helt otroligt.
Jag såg den i veckan också, man blev väldigt rörd i slutet men jag störde mig väldigt mycket på Jenna också. Boken var bättre, böcker är alltid bättre.

Skriv en kommentar