Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Midsommarhelgen.

2009-06-21 19:09:47 i Allmänt

Anledningen till min frånvaro i detta mediala bild- och textforum är delvis jobb (fredag och lördag = storhelgspengar!) samt ett dygns vistelse i underbara Västervik.


Jag hade en lockig frisyr.


Världens bästa andrafamilj.


Den som lyckas hitta bättre framtida svärföräldrar än dessa två gör det väldigt bra.



Elisabeth hade satt upp fem fjärilar i uterummet och vi fick i uppdrag att hitta allihopa, jag vann!


På kvällen åkte vi ut med flotten (ja, alltså, man kan sätta fast en motor på flotten och åka iväg med den) och fiskade.


Mysfiskarn!


Några andra gjorde samma sak, fast med båt.


Jag älskar verkligen norra Sveriges ljus om somrarna.


Jag myste i kvällsljuset. Lägg märke till min sammanbitna min!


Idag har vi arbetat med veden. Här spikar jag och Göran  fast ett hönsnät som ska vara som en mur runt vedstapeln jag skapade idag.


Kolla denna stora vedklamp! Jag fascineras alltid av ljudet när de klyvs mitt itu! Det är ett tillfredsställande ljud och påminner mig om barndomen då farfar ofta arbetade med veden. Det var liksom hans intresse. Vi har gigantiskt mycket ved hemma i Dalasjö och idag använder vi den endast till eldning under utflykter under vårvinterdagar eftersom vi har jordvärme.


Färgen i ett vedträ är himlarns vacker, än fast den mörkare färgen är en halvrutten del av vedträt så gillar jag den ändå. Jag låter lite som Ernst Kirchsteiger!

Under eftermiddagen tog jag och Elisabeth en springtur i jeansshorts och bikiniöverdel, allt för att förena nytta med nöje.
Nu är vi hemma igen och jag har myst i kvällssolen på balkongen, visst har jag sagt hur mycket jag älskar den?

Skriv en kommentar