Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Håll min hand i vimlet.

2009-07-14 12:10:20 i Allmänt

Vart än vi kom ifrån.
Vart än vi ska nånstans.

Jag jobbar 13-21 idag och under förmiddagen har jag skrivit nästan sju sidor på en text, det gäller att passa på medan flödet finns.

Igår brann jag av på jobbet. Det är inte ofta jag hettar till bland människor jag inte känner så väl, men jag blev så otroligt less och negativt påverkad. Två stycken ur personalen satt och jämrade sig över att sommaren var slut och att det nu bara återstår regn och mygg. De kom tillbaka från semstern igår och borde vara fulla med energi men istället sitter de där i soffan och klagar och ser inget ljus i något. Jag förstår inte hur människor som är så orkar med sig själva. Visst, jag kan också ha dåliga dagar ibland. Det har ju alla. Det där med sommaren brydde jag mig inte mycket om men då vi senare diskuterade lågkonjunkturen och min utbildning och de sa att allt är nattsvart och det minsann bara är inom vården det finns en framtid brann jag av. Jag sa att de fick ge sig och att man med den där inställningen nog kunde vänta sig en framtid svartare än den djupaste sjön. Det finns inget värre än människor som liksom utstrålar negativism. Tråkigt är vad det är. Jag litar på morgondagen. Det måste man göra. Även i kristider.

Ställ mig inte i ett led, du får mig inte att stå still.


Kommentarer

anna sjögren
Att höra negativiteter kring framtiden känns bekant. Helst nu när man utbildat sig, hur kan det komma sig? Jordens undergång är nära, bäst du förbereder dig! Haha, nä du. Jag tror på en ljus framtid för oss studerade, om inte annat tror jag på barnen som får förmånen att möta oss som lärare! :)
Ja, det är så tråkigt! Med utbildning ökar man ju sina möjligheter! Det är ju så folk bör tänka! Jag hoppas i alla fall att framtiden ordnar sig till det bästa och det känns att oddsen ökar med rätt inställning, om än markant! :)
Ja, det ska verkligen bli alldeles kanon! Bjerre är helt klart speciell men det på ett bra vis. Han kör verkligen på det han tror på och har sin egen filosofi. Han stod upp för jämställdhet och om jag inte minns fel höll han kurser inom just det området, "Manligt, mänskligt" tror jag de hette. Du måste hälsa honom från mig om du ser honom!



Bra att säga ifrån åt folk som bara sprider negativ energi. Ibland märker de inte själva hur de låter och en liten knäpp på näsan kanske hjälper både dig och dem, det vet man aldrig. Hoppas du mår toppen! Kram
vad bra du är Carolinaaaaaaaaa! =) Sådana människor är bara dödande!!!
Vi kan väl försöka, men det är så långt framöver så det är svårt att planera : )
Ja, visst gör det : ) I helgen jobbar jag delad tur, ledig fyra timmar mitt på dagen. Så jag tänkte vi kan ses någon av dagarna. Tänkte trycka in någon av dagarna också, så säg när det passar dig bäst. Puss

Skriv en kommentar