Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Skapande.

2009-01-30 23:15:57 i Allmänt

Den här kvällen har varit fin. Startade upp med en spartanskt ordnad middag i vårt extremt stökiga kök. Stöket är dock
övergående. När badrummet blir klart är ordningen, som tur är, återigen ett faktum. Efter middagen drog jag på mig en gammal skjorta jag har fått av pappa och startade upp med målningen av det stora skåpet som ska stå i badrummet. När jag stod där och målade i den stora skjortan, barfota och med håret i en tofs, lyssnade jag på några av Tomas Andersson Wijs låtar från albumet "En sommar på speed" från 2008. Tänk att vara konstnär. Måla vad man vill i en stor atelje, lyssna på musik man känner för just i ögonblicket och insprireras av det man ser runt om. Ikväll har det varit en spirituell kväll. Jag tror jag ska skriva något. Just nu.

Nu lyssnar jag till Patriks gitarrspel. Han spelar Canonball, ni vet Damien Rice låt. Jag älskar när Patrik spelar, även när han nöter fingerspel i timmar. Jag önskar bara att jag hade ett piano här i lägenheten. Jag saknar att kunna spela när jag vill. Ofta känner jag en längtan efter att komma hem till Dalasjö och spela på vårt underbara piano hemma, men när jag sätter mig på pianopallen och lägger fingrarna över tangenterna kan inspirationen helt plötsligt försvinna. Inspiration är en färskvara. Man måste tillvarata den på en gång. Exakt när den kommer till en måste man omfamna den och göra det bästa för att bevara den, och det är inte lätt att bevara en så intensiv skaparkraft. Ja. Det här blev ett rätt spirituellt inlägg. Men jag har ju en tendens att kunna babbla på om gestaltande, estetiska mönster och icke-vetenskapliga tankeformer väldigt länge så man skulle ändå kunna säga att det detta inlägg är rätt lindrigt. Men nu är det sängen och skrivarblocket som gäller. Imorgon ska jag sova. Länge. Det ska bli skönt.

Kommentarer

ska lyssna på den! tror att jag hört den förut, men helt glömt bort, bra med musiktips you know.

Skriv en kommentar