Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Om måndagen den nittonde januari.

2009-01-19 15:41:48 i Studentlivet


Vaknade av en oro. Lämnade in min slutuppsats i svenska till Maria på institutionen för kultur- och medievetenskaper. Släntrade iväg till Akademibokhandeln och köpte ett nytt block. Varken linjerat eller rutigt. Vad annars? Mönster är förutsägbara. Var lite nervös. Ny kurs, nya människor, nya vanor. Träffade nästan hälften av svenskagänget. Blev trygg och nyfiken på de övriga 90 studenterna. Lyssnade på en introduktion till den andra delkursen för det allmänna utbildningsområdet för lärare: hädanefter förkortad CK2 i denna blogg. Blev indelad i grubb C med David, Hannes, Annika och Camilla från svenskaklassen. Det blev även ett kärt återseende av Erik som nu också ska läsa CK2 med min grupp. Vi är 27 studenter i min grupp och namnleken tog 8 minuter. De är många lärarstudenter med någon form av estetisk inriktning. Det är ju bra tycker jag som gammal (?!) kulturnörd. Vår lärare är värmlänning. Det är också bra. Vi har även en i vår klass som är från Gotland. Ännu bättre. För mig som dialektjunkie är detta ett drömläge. I vår egna presentation om oss själva svävade jag iväg som vanligt. Att det ska vara så komplicerat att bara säga Hej, jag heter Carolina och kommer från Vilhelmina. Jag drog upp min förkärlek till naturen och pladdrade på om musik i säkert tre minuter. Jag måste lära mig att vara tyst och nöja mig. Ikväll har vi äntligen körrep igen, första repet för denna vår.
Förresten. Jag är inte orolig längre. David i min klass lärde mig en bra filosofi.
"Var nöjd, då slipper du oron".

Kommentarer

Åsa Roger Oliver
GRATTIS!!!! Tänk att du har så många poäng!!! Bara att plockafram när du behöver dem, eller hur....
Hej Carra, hittat hem till din blogg ;) Vad kul att läsa om dina dagar. Ser att allt flyter på för dig, härligt :] Sköt om dig, kram!
Vad skönt att höra att du lever och mår. Själv mår jag riktigt bra. Läser musik på en folkhögskola här nere på Motalas Musikpedagoglinjen med inriktning sång. Så jag har flyttat ner för gott, mer eller mindre när jag har mina föräldrar här i Linköping. Känns underbart. Jag trivs som fisken i vattnet!

Skriv en kommentar