Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Jag och hästarna.

2009-01-04 18:28:42 i Allmänt

Under hela min uppväxt var jag aktiv ryttare och det är något jag saknar otroligt mycket. Jag hoppas att en dag kunna ta upp ridsporten om möjligheten dyker upp.


Jag och familjens d-ponny som var en del av vår familj i 10 underbara år. Peptio var en herre med stor vilja, både positiv och negativ sådan. Han älskade att tävla och fjädrade upp sig när vi närmade oss tävlingsbanan. Han gick som bäst på regnigt underlag och poängen kunde då snittas högre eftersom han fick ett otroligt steg. Pepito var ingen goshäst, men kunde njuta enorm mycket av en avspolning på stallbacken efter en ridtur i skogen i sommarvärmen.

Nedan följer en bildkavalkad på mitt hästliv (jag lovade ju tidigare under lovet en bildstorm, och här är den!)

Kristoffer på Joyride, Mamma och jag på Trollet. Detta var två ridskoleponnies vi hyrde en sommar innan vi skaffade egen häst. Ibland grät jag lite halvt i smyg ifall jag inte fick rida Trollet på lektionstimmarna.

Terrängridning. Jag, Pepito och Thimmie.


Jag och mina tremänningar Emelie och Patrik. Hästarna heter Kaliber, Monroé och Sunshine. Lägg märke till rabarberbladen! Hästarna tyckte att de var sköna flugskydd!

Jag och Kaliber. Avskrittning, Gävle.

Jag och min tremänning Fridas c-ponny Marino.


Längst fram min tremänning Viktoria och hennes B-ponny Jonte på prisutdelning i Dalahusby.



Pepito var en dröm att köra och var lärd att fatta galopp på vissling!

Första året i det nya ridhuset! Vinter 93. Mamma kontrollerar att jag har jämna stigbyglar innan jag skrittar iväg på riskoleponnyn.

Viktoria och hennes c-ponny Pajazzo under framridning inför ett FEI-program.

Jag och Smirnoff, By kyrkby. Den hästen hade ett underbart språng.

Jag, Åsa och hästarna i Mofflo, Näsåker. Åsa har sin häst Bakkus där.

Ponny-EM, Strömsholm.

Jag och Smirnoff igen (konstigt namn på en häst kan tyckas).

Min tremänning Patrik och hans C-ponny Sunshine.

Min tremänning Emelie och hennes D-ponny Kaliber.

Jag och Pepito på prisutdelning bredvid storhästarna. Peptio ser ut som en skrutthäst!

Älskade, saknade Pepito.


Åsa och någon av hästarna på gården.

Jag och Pepito, novemberfrost 98 kanske? Emily: lägg märke till frostboet!
Tack till er med stort tålamod som tittat på dessa hästbilder!

Kommentarer

Haha, frostboet Pepito! Gissa om Loppan var frpostbo i dag, -33 grader!



Vilka minnen. Jag minns så väl dendär tävlingen i Lycksele då du vann LC1an, men när du skulle galoppera ärevarv så vägrade Pepito fatta galopp.



Och så roligt att se Jojje, Trollet, Amarillo och Metro. (Förresten så träffade jag Metro sommaren 2007 när jag tävlade i Sävar. Han är typ 33 år nu eller ngt)
Haha, just ja! Ja, Pepito var ju lite envis ibland! Han tyckte väl att han hade gjort sitt på just den tävlingen!
det låter som en bra idè! Jag gillar mat:) hur ser det ut med plugg för dig ikväll? jag håller på för fullt, tänkte om ja kanske kunde kika förbi? Jag har lite svårt att koncentrera mig med en karl som kutar runt och frågar tusen frågor hela tiden:P Vi behöver inte prata, bara vara:) Det skulle nog funka bra, förutom att det niog är stängt då eftersom det är en röd dag:( Vi kan alltid ta en pluggfika på hemmaplan om inte annat!
Mamma
Vad roligt att se alla bilder på hästarna och en ung Karolina och Kristoffer till häst.

kram mamma !
Ja, smirnoff, haha! Det var väl innan spriten kanske : P Fina bilder, jag saknar ert stall, att klä på sig vid olje/värme/ved/whatever-ni-nu-värmer-upp-ert-hus-med pannan och sen gå ut "bakvägen" och springa in dit. Lyssna på en skrotig radio och titta och skriva på dörren. Nog kan jag inte speciellt mycket om hästar, men med både du och Emily som bästa kompisar har man fått lära sig (och stå ut med en del) : ) Nog har det sin charm att stå på sidan om och agera antingen fotograf eller moraliskt stöd. Det här var roligt att se : ) PUSS

Skriv en kommentar