Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Inlevelse.

2009-01-13 17:11:32 i Musik!

Alla som sett mig sjunga någon gång vet att jag har ganska mycket inlevelse i sången i synnerhet när jag sjunger musikallåtar. Jag och Patrik övade just på en låt, han spelade gitarr och sjöng och jag stod upp och sjöng eftersom jag får bäst röstklang då i och med att magstödet kopplas på. Efter ett tag blev jag lite irriterad på Patrik som inte verkade hänga med.

C - Vad gör du?
P - Jag ser inte låttexten!
C - Va?
P - Jamen, du fäktar ju med armarna fram och tillbaka!



Varje gång jag ska sjunga blir jag ganska nervös innan. Ibland mer, ibland mindre. Det beror lite på svårigheten på låten och i vilket sammanhang den ska sjungas. Här är en bild på mig när jag tittar på min föredetta sångpedagog Kerstin när hon spelar introt till On my own från musikalen Chess. Det var vid min klass avslutningskonsert, våren 2006 och jag var väldigt nervös. Det syns kanske på minen? Ihopsnörpt mun!

Kommentarer

Hahah!



---



Den konserten minns jag, så här i efterhand kommer jag ihåg hur nervös du var, för du var över allt och ingenstans innan.

Jag minns också att det var väldigt bra!

Skriv en kommentar