Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sju saker om mig.

2009-02-17 15:42:39 i Allmänt

* Jag har en konstig musiksmak. När jag gick gymnasiet frågade min granne mig en gång om de bodde andra personer hos mig ibland (förutom vänner och min dåvarande pojkvän). Nej, det gjorde det inte, sa jag. Hennes fråga kan bero på att jag lyssnar på allt ifrån jamaicansk roots reggae till svensk folkmusik (via tysk dancehall, bluegrass och 60-tals jazz). Personlighetsklyvning via musik? Trots detta faktum vägrar jag att kalla mig "allätare". Allätare är ett förlegat begrepp som hör hemma hos de människor som svarar "amen.. jag lyssnar typ på allt.." på frågan om vad de har för musiksmak. För ett tag sedan när jag lärde känna min seminariegrupp pratade vi om just musiksmaker och de sa att de skulle skicka in mig till fördomsprofilen i radioprogrammet "Krister" i P3. Lycka till, säger jag bara.


* Jag föredrar skogen framför krogen. Alla gånger.


* Jag är extremt petig med vissa inredningsgrejer. När jag ser ett galet mönster mår jag illa. Alltför moderna inredningsattribut får mig att spy. Jag gillar rustika, shabby chic-aktiga, dansk-franska inredningsdetaljer.


* Ibland kan jag lyssna på en låt bara för att försöka förlänga ett minne och en känsla.


* En av mina högsta drömmar är att bo i en Västerbottensgård/sekelskiftesvilla och ha en stor sal med en stor, svart flygel. Jag kan avverka flera timmar i sträck på hemsidan http://www.hemnet.se/


* Mina kollegieblock är en färgchock. Jag använder olika färger vid varje föreläsning/lektion/seminarium, detta för att jag med min estetiska ådra lär mig lättare med färgindelning.

* Jag älskar att hitta på ett liv kring människor jag ser på exempelvis universitetet, tågstationer, flygplatser, caféer mm.

Detta är kanske inte direkt "sju sanningar" om mig själv. Det finns dock inte så många hemligheter om mig (i alla fall inte några jag vill yttra mig om i det här forumet) så ni får nöja er med detta. Jag blev utmanad av Alexandra. Tillbaka utmanar jag de som känner sig manade. Mina läsare, de jag vet vilka de är, (pik till er som fortfarande är anonyma, lämna ett spår vettja!), har redan gjort detta.


Kommentarer

11.30 blir perfa. Jag ringer väl en liten stund innan.
Jag vill också bo i västerbottensgård, någonstans lite avsides. Vi kanske får kampera ihop? ;]
I Norrland absolut, södern är ingenting för mig. Gärna lite avsides med skog runt omkring och fina spår att åka skidor i och en sjö i närheten där man kan gräva ner sig med renskinn och sola på vintrarna. Någonstans i nån liten by utanför Umeå kanske. Robert har ett landställe närmare havet, ett ställe som heter Skäran. Ligger sisådär 8 mil från Umeå eller nåt. Det vore verkligen det ultimata, tror jag. Hyfsat nära till folk och ändå privat och eget. Jag hittade en västerbottensgård utanför robertsfors i en annons, lite av ett renoveringsobjekt visserligen men möblerna ingick i priset! Vilken dröm! Tänk att få restaurera upp och hitta åt fina gamla trägolv, behålla delar av gamla blommiga tapeter och sen behålla alla klassiska sköna möbler. Gå runt som om det vore början av 1900-talet igen och låtsats att tiden aldrig gått framåt. Vore fint.



Hej och hå, här spirar det framtidsdrömmar vill jag lova! Nu till dig, få höra - vad har du tänkt dig?
Tjohej, tar åt mig av piken att lämna spår även om det är första gången jag är här. Skogen före krogen, underbart sagt. Pigga på dig!

Skriv en kommentar