Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Konsertkompis efterlyses!

2009-02-26 08:41:09 i Musik!

Så här är det:

Sofia Karlsson spelar på Idunteatern lördagen den 7 mars. Jag ska dit. Men med vem?

Sofias nya album "Söder om kärleken" släpps den 4 mars och lagomt till releasen ger hon sig ut på vägarna för att möta publiken på några utvalda scener i landet. Bra tycker jag. Jag har längtat efter nytt material.
Patrik "tycker att hon är bra, men ingen han skulle betala för att se" och ingen av mina kompisar lyssnar på henne, men Idamari - du gör väl det? Lite i alla fall? Vill du följa? Någon annan? I och för sig är det sittplatser och det kan ju vara mysigt att sitta där helt själv och lyssna till hennes sagolika röst och låta basklarinetter, mandolin, viola, bouzouki och tramporgel flyta ihop till en två timmar lång (förhoppningsvis längre) konsert där jag riktar mitt fulla fokus mot scenen. Fast en konsertkompis hade ju varit trevligt. Någon man kan språka med under tiden, efter och före.

Nya albumet är på många sätt en nystart för Sofia Karlsson. Det blir dels den första utgivningen på egna etiketten Sally Wiola Music i samarbete med Playground Music Scandinavia men det är framförallt allt också en konstnärlig nystart då nya skivan i princip innehåller uteslutande originalmaterial av Sofia. Sånär som på en text av Andreas Mattson och en komposition av Roger Tallroth så står Sofia Karlsson för all text och musik.

 På albumet hörs senaste årets turnéband med strängvirtuosen Gustaf Ljunggren (som för övrigt också producerat tillsammans med Sofia) i spetsen och med välkända namn som Roger Tallroth och Olle Linder. Ett antal internationella namn gästar också. Bland annat får vi höra mästerlige fiolspelaren Stuart Duncan som senast gästade Sverige med Robert Plant och Alison Krauss och mandolinässet Mike Marshall.

www.sofiakarlsson.com




Kommentarer

Anonym
VAD TROR DU OM U2S NYA DÅ? DEN SLÄPPS PÅ MÅNDAG!
Förmodligen är det Anders som skrivit ovanstående kommentar: Så, till dig Anders - JO. Jag tror att den skivan kan bli en stark fyra. Än fast jag inte hört den. Men om man summerar U2:s senaste album känns det som att bandet måste leverera sitt sound i en nyare tappning anno 2009 och inte leva kvar i gamla meriter. Bono kan nog med sin röst locka fram en och annan femma hos vissa recensenter, men jag tror på en fyra som sagt. Vi får helt enkelt se. Jag har ju inte hört något ännu. Vad tror du?
A E L
Jo en fyra blir det nog. Kommer de till gbg så köper jag nog en biljett,vi kan ju se när de blir,så kan ni ju komma ner! Sen tror jag att jag ska köpa sahara hotnights nya. Jag såg dom på tve i går. Lät riktigt bra!
När spelar de? Ja, Sahara Hotnights var bra! Såg dem också! Men jag har svårt för att Maria alltid ska se så jävla sur ut. Vad är problemet? Tacka vet jag trummisen i Those Dancing days som ler och skrattar för ett helt kompani! Vad tyckte du om Hyvönen då?
A E L
Såg ej hela programmet. Jag tål inte luuk längre. Och sinding larsen ligger inte långt efter.

Dom är nyllen båda två!
A E L
Såg inte hela programmet. Jag tål inte luuk. Och sinding larsen ligger inte långt efter. De är nyllen båda två!!
Haha! Nyllen hit och nyllen dit! Jag tycker Luuk är helt okej. Den andra tomten är jag dock tveksam till..
A E L
Ja, men jag tycker det är ett bra epitet på den typen av människor.........
Imit
Kanske, men vet inte om mina pengar räcker, vi ska dessutom ha Korridorsfest på fredagen.. så det känns lite tveksamt just nu!
Idamari - Okej. Men är inte en konsert ett bra alternativ kvällen efter en hejdundrande korridorsfest? ;)

Skriv en kommentar