Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En helg som kom och gick.

2009-02-16 10:17:57 i Allmänt

I fredags var ju jag och mamma på "Ladies night" på badhuset. Massagen jag fick där var ärligt talat bland de bästa jag fått! Massören hade varit på utbildning i Thailand och hon hittade alla mina muskelknutar vid skulderbladen. Hon tipsade mig (som sitter mycket vid datorn eftersom jag pluggar) att ställa ett alarm var 15 minut för att sträcka ut rygg- och bröstmuskulaturen. När vi kom hem hade pappat ordnat chokladfundue med en massa god frukt.

På lördagen åkte jag och mamma skidor i en och en halv timme. Solen sken och snön bäddade in hela Dalasjö så hela vår tillvaro såg ut som en bättre sekvens ur en disneyfilm ( minus disneysnön, för i helgen var det gnistersnö = ännu bättre!). Efter skidåkningen vilade jag för att förbereda mig inför kvällens byafest.


Pappa hade kört upp ett spår till oss.

Så här glad var jag för det fina vädret!

Mamma och Thimmie åkte ifrån mig mest hela tiden eftersom jag skulle fota allt.


Vid 17 sparkade vi runt byn med byns invånare för att fylla i våra tipsrundelappar. Jag hade alla rätt! (Kan bero på att det var pappa som gjorde frågorna och att vi diskuterade dem under frukosten). Vid 18 samlades hela byn i Folkets hus för att äta tacos, hälsa de nyinflyttade välkomna och ha lottodragning. Vår familj vann en kniv, en ljushållare/lykta att ha i uterummet, chips och en dvd om fisket och friluftslivet i Vilhelmina. Gunilla (min gamla fröken från tiden i Dalasjö byskola) hade tagit ned ett lass t-shirtar från vinden som hon sålde för 20 kr. Jag och Ludvig köpte varsin t-shirt med trycket Dalasjö IK Framåt och mamma köpte en yttepytteliten röd tröja med trycket Dalasjö - Silverdalen. När mamma sa att det köpet var inför "framtida barnbarn" frågade Gunilla mig om jag kände pressen. Inte vidare värst än så länge, svarade jag och så var det med den saken.

Under söndagen hann jag med många saker. Morgonen började med bullbak och efter det for jag och mamma ut och plockade in tipsrundefrågorna. Jag sprang och hon sparkade. Jag kan meddela att det inte är så bra att äta massa bulldeg som "uppladdning" inför ett löppass. Jäst och långsam energi går inte bra ihop. Tur att jag ätit en stadig frukost innan med gröt, ägg och hembakt bröd, annars hade jag väl kreverat efter halva vägen och blivit en bulle i mitt andra liv.

Efter fika och dusch åkte jag och mamma till ridklubben för att titta på när Emily red Birk. Jag tog med mig kameran och fotade, men ni som fotat i ett ridhus vet ju att ljuset inte är det bästa. Efter att ha klappat på Birk och gosat lite med frostboet Lindy åkte vi hem för att laga mat till vår sjukling till familjefar och till vår religionsstuderande lillebror. Vid 17.00 var jag jättetrött av någon anledning så då gick jag och vilade. Jag hann läsa 12 sidor i en bok sen somnade jag och väcktes 19.00 av mamma.


Emily och Birk.

Nu är helgen slut och en ny vecka har börjat. Idag ska jag kika igenom fyra avsnitt av Värsta språket för att, förhoppningsvis, finna något intressant kika på under morgondagens lektion.


Hemma.

Kommentarer

imit
Fota i ett ridhus är helvetet! Funkar ju aldrig!

Skriv en kommentar