Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Jag är hellre blind är ser mitt liv utan dig.

2009-12-15 13:39:48 i Allmänt



Patrik är väldigt höjdrädd, men har både åkt några av världens största berg- och dalbanor i USA och dessutom vistats uppe vid Grand Canyon.

Han bär alltid bort sin bricka när man äter mat ute, eftersom han tycker det är så slappt och "taskigt" att lämna den. Han läser min blogg, men frågar man något om vad han tyckte om en text eller så, så tittar hand bort och mumlar något ohörbart. Patrik är inte så värst mycket för dikter, han vill gärna ha dokumentärer och sådant man kan ta på och sammanfatta. Han kan sitta uppe längre än tänkt på kvällarna för att det på tv är en intressant dokumentär om havslivet i Röda havet eller Moken-folket i Burma.


När vi var i Egypten och snorklade var Patrik mer i vattnet än på land och när han går in för något gör han det verkligen helhjärtat. Det kan handla om att storstäda till hela lägenheten glänser i varje vrå, eller att springa och kämpa mest av alla i en fotbollsmatch.


Patrik är duktig på att sjunga och spela gitarr, men det erkänner han aldrig för Patrik är ödmjukheten personiferad och även fast han varit uttagen till länslagen i både hockey, fotboll och innebandy är det aldrig något han skulle skryta om.


Patrik älskar mat, men han vill ha "riktig" mat. Han ratar kikärtor, bulgur och quinoa och lagar istället fyra portioner pasta och äter upp allt själv som en portion. Ibland blir han "sugen" på fil och häller i sig ett halvt paket rakt upp och ned.


Patrik är bra på att ta tag i saker och styra upp, men bara när han verkligen vill något. Hos barn och djur är Patrik en stor favorit då han är så okomplicerad och då han gärna drar ihop landhockeymatcher har min kusin Oliver för längesedan rankat Patrik högre än mig på favoritlistan.





Patrik är precis lika envis som mig och när vi diskuterar tror folk att vi bråkar då stämningen ibland tenderar att bli väl hetsig. Han avskyr filtar med "trådar" på då han tycker att "trådarna" kittlar honom i ansiktet så han vill hellre ha en helt vanlig filt utan "trådar". Patrik är livrädd för tigrar och kan knappt se en tiger på en bild förrän mardömmarna börjar plåga honom. När Patrik pluggar vill han ha knäpptyst och pluggar därför helst på natten då alla andra sover.



Patrik är väldigt bra på att lyssna och märker på en gång om det är något jag funderar på. Han har de mest blåa ögonen jag vet (näst efter Siris såklart!) och när han är arg är de mörkt marinblå med blixtrar i, fast för det mesta är de bara sådär babyblåturkosa och fina!

Kommentarer

Vad fint du skriver om honom. Precis den bilden jag har också.. Ni är fina, och det här önskar jag mig också. Någon gång i framtiden.
KKVL
Hej syrran! Väldigt fint och träffande skrivet om Patrik :)



Lycka till med uppsatsen om ämnet organisk kemi! Lider med dig...

Ja, det är tur att jag har ditt stöd, haha! Vi ses på torsdag!
roger
Var rädd om honom! Oliver har nu fått en till favorit förutom Anreas.

Det är hockey för hela slanten nu vi är till ramsele varje dag känns det som.

Lycka till med skolan.

MVH: V-Bäck gänget.

Skriv en kommentar