Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Sånt som gör mig förbannad.

2009-08-05 22:12:55 i Allmänt

Läser detta på www.folkbladet.nu

Hund instängd i
varm bil på Nolia


UMEÅ Polisen fick vid halvettiden rycka ut och hjälpa en hund som satt instängd i en varm bil på Nolia.

Efter en anmälan till polisen fick de rycka ut och bogsera bilen från solen till skuggan. De ringde sedan hundens ägare som kom dit och tog hand om den.
Att som hundägare lämna sin hund i bilen vid strålande solsken kan snabbt sluta i katastrof om man inte öppnar fönstren rejält i bilen, menar polisen.
- Det blir väldigt fort varmt i bilen när solen skiner, enda sättet att skapa en dräglig tillvaro för hunden är att lämna fönstren på vid gavel, säger polisens länshundsbefäl Harry Nilsson.
Är man då orolig för stöldrisken tycker han att hunden bör lämnas hemma.


För det första: är man så idiotisk att man lämnar en hund i bilen när det är så varmt ute bör man inte ha djur.
För det andra: Det Harry Nilsson påstår är skitsnack. Även om fönstrena är öppna blir det ändå varmt i bilen och den lilla luftgenomströmning som uppstår vid vidöppna fönster är knappast något som drar ned bilens innertemperatur vidare värst mycket.
För det tredje: En hund kan inte svettas. Det enda sättet för en hund att försöka återskapa dess normala kroppstemperatur är att öppna munnen och "flämtandas" och det gör hunden trött och törstig och vatten var knappast något som denna djurplågare till hundägare tänkte på. Skämmes tamefan.


Skriv en kommentar