Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hejdå augusti.

2009-08-31 18:10:23 i Studentlivet

Idag suckar sommaren ut i ett djupt sista andetag och sänker ett sensommarljus över Umeå och alla hundratals nya studenter. Jag känner mig som en veteran numera. Jag vill bli klar. Färdig. Utexaminerad. Två år kvar. Sen.

Morgonen började med ett besök på IKSU och fortsatte med kursintro i CK3 Villkor för didaktisk analys. Jag lunchade med mina gamla vapendragare från CK2, Rickard och Kim. Sedan mötte jag upp Jessica för uppdatering och sedan vidare till Akademibokhandeln för att köpa block och nya pennor.

Efter det hade vi gruppindelningar och genomgång av studieguiden. Jag pratade med läraren om att jag kommer att vara borta på fredag eftersom jag har introduktion i Skapande svenska A då. Det var inga problem tyckte hon och jag lade själv upp min kompensationsuppgift vilken hon tyckte lät bra. Skön lärare!

Efter skoltiden satt jag kvar i biblioteket och läste lite och planerade. Vid fyra kom brorsan och hämtade mig och vi körde ned till Cykel- och mopedhandlaren för att äntligen hämta ut min cykel! Hurra! 240 kronor kostade det. Jag tackar Jocke, Patriks kompis som jobbar där, för det priset. Kontakter är bra.

Ja. Det var min dag det. Jag tänker på alla runtvirrande studenter jag såg idag. Att det är hela tre år sedan jag själv befann mig i den situationen har jag svårt att greppa. Tid är abstrakt. Man planerar, man genomför och sedan tänker man tillbaka. Liksom utvärderar. Den spontana tiden kommer som ett skratt igenom en och lämnar kvar minnen som jag ska spara till oktober då mörkret, kylan och frosten kommer. Då löven förmultnar och snön kommer smygande med sina vita flingor som smälter på näsan.


Kommentarer

Åhnej, ska du vara borta på fredag? Jag som hade tänkt lura dig att möta mig någonstans och guida mig rätt. Attans. Men på lördag dyker du väl upp hoppas jag? Jag hoppas kursen blir bra, jag är lite nervös faktiskt ska erkännas.



Hur mår du då, hunnit återhämta dig och förstå att du är tillbaka i sverige än? Kram

Skriv en kommentar