Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Ett hus. Ett hem. En oas.

2008-09-30 23:15:11 i Allmänt

Jag sitter och drömmer om ett hus. Fördriver timmarna på hemnet.se. Funderar om jag och min "varapåinternatochlärakännaklassenochspelagitarr"-sambo skulle passa bäst i ett sekelskifteshus med högt i tak och fönster som man kan sitta i. Tänk att sitta på fönsterkarmen med en stor kopp te, håret i flätor och tjocksockar på fötterna och värmas av den enda värmekällan bestående av en stor öppen spis. Eller så kanske vi skulle passa bäst i ett hus i stan. Plocka fallfrukt från vår fruktträdsträdgård och kratta löv och prata med grannarna om de nya ohyrorna som attackerat hallonbuskarna. Ja, serni. Vuxenlivet. Jag tog ett steg närmre höstträdgårdskänslan (som i nuläget innefattar vår balkong, om än stora, men BARA balkong, JAG VILL HA EN TRÄDGÅÅÅÅRD!) genom att ikväll införskaffa ljung, något silvrigt ljungliknande och något barrigt. Okej. Vi gör en deal här. Innan vi blir med trädgård måste jag skaffa en flora. Jag är sämst på växtnamn. Jag minns i somras på Johannas fest när vi lekte en namnlek med vin fritt flödande. Vi skulle komma på så många namn på växter som möjligt. Vilka tror ni vann? Systrarna Karlsson.


Kände att den senaste meningen endast var riktad till Vilhelminas lokalbefolkning och då jag vet att min läsarkrets sträcker sig över kommunens gränser måste jag, som den pedagog jag ändå är, förklara för er alla.
Systrarna Karlsson har en pappa som är florist. En duktig florist.

Nu ska jag fortsätta leta framtida hus och sedan tvinga John Blund att sova ned mig med en vaggsång. Det är han fasiken skyldig mig efter gårdagsnatten.

Kommentarer

Jag fick matte & Svenska;) Jag är så glaad. konstigt att ja är de nu, men inte när ja behövde de i skolan:P

Jag vill oxå ha hus!

Skriv en kommentar