Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Åsiktsdebattören.

2008-09-06 16:17:00 i Studentlivet

Det är jag det.
Igår gick vi ju ut. Först blev det E-puben där Martin i klassen lirade reggae/ska/dancehall. Han mixade riktigt bra!
Efter det samlades vi alla hos Jessica där vi hade många, långa, korta och intensiva diskussioner.
Jag mötte senare upp Patrik och Kristina och flertalet arbetsterapeutstudenter och vi gick till Origo. Jag som aldrig varit där var lite tveksam först då jag BARA hört dåliga saker om det stället, men öppen som jag är ville jag ändå ge det en chans.

Jag gick in och blev vid flertalet tillfällen tillfrågad vad jag pluggade till:

- Gymnasielärare.
- Jaha! Kemi eller fysik? Eller kanske matte?
- Nej. Svenska och musik som andraämne tror jag att det blir.
- Eh.. jaha.. du är humanist alltså?
- Ja.


När jag blev dissad för femte gången ville jag skapa en debatt bland mitt sällskap som nog tyckte att jag ångade på lite för hårt. De tyckte att det var bra att jag hade åsikter men att jag måste lära mig att sakta ned farten. Att argumentera och debattera har alltid varit min grej och igår blev det BARA min grej. Måste bli bättre på att bjuda in andra i åsiktsmakeriet och framförallt kompromissa och lära mig se saker och ting på nya sätt. Bra att jag erkänner det i alla fall, det får mig att växa och jag älskar att utvecklas. Varje dag ger en mer erfarenhet, att falla platt ner och gå rakt fram i samma takt skulle vara tråkigt. Jag hatar att ha tråkigt. Fram för mer debatt i samhället!

Idag har jag träffat en vän till mig, Anna, som jag lärde känna för två år sedan när jag flyttade hit till Umeå. Hon och hennes sambo har bott i Sundsvall ett år men är nu åter tillbaka i Umeå vilket känns kul! Anna och Pär har två hundar och idag var vi ute med vovvarna och gick runt Nydalasjön. Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa 500 sidor 30-tals roman.

Skriv en kommentar