Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Svårigheterna med att måtta Sambal Oelek.

2008-10-02 17:56:11 i Allmänt

Jag lagar sällan mat med hjälp av ett recept. Första gången bara. Kanske den andra också. Sedan höftar jag lite hit och dit. Till och med min specialgjorda mango-chutney lagar jag till på Carolina-vis. Idag hände det något. Jag råkade höfta i för mycket sambal oelek. Och det var ingen lek. Ordvits, ordvits. Äsch. Nu ska jag inte sörja. Starkt är bra. Och gott. Nästan. Jag lyssnar på Jan Johanssons album "Folkvisor" där pianot är det ledande instrumentet. Flott.

Förresten. Kan ju berätta en anekdot som brorsan berättade för ett tag sedan. Han skulle laga köttfärssås till ett helt gäng och läste två matskedar  sambal oelek istället för två teskedar..


Nu kommer Patrik hem om en timme! Han ska bli ihjälpussad av mig då! Kanske inte ihjälpussad, något måste ju få finnas kvar av honom så att han håller länge till, men pussar ska han få. Bäst att jag borstar tänderna innan efter den här branden i min mun.


Kommentarer

Holmsjöbergets Zorro
Nu börjar det likna något ! Jan Johansson.. Fanns Visa från Utanede med ? Det är Musik !
Sambal Oelek är en grym krydda :) god till det mesta.

Med mango chutney så får man den dära runda mjuka söta smaken samtidigt som den är stark och rivig.

Vi måste laga mat ihop nån gång! :D

Skriv en kommentar