Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En del av helvetet.

2008-11-06 17:26:47 i Texter/dikter

Att skriva en Sestina* är att mentalt riva upp sig själv. Så här ett år senare har jag givit mig i kast med att skriva ytterligare en Sestina. Det är svårt. Det går knappt att andas, leva och tänka under skrivtiden. Man är mentalt rubbad och tänker allt i jamber och trokéer.

Det är en del av helvetet, ändå gör jag det för den euforiska känslan efteråt. Jag är på den femte versen nu. Kan hända att jag publicerar den beroende på personlighetsgraden.






* Sestina är namnet på ett gammalt medeltida versmått utan rim eller bestämd rythm. Versmåttet är sexstrofigt med ett bihang. Varje strof innehåller sex rader, där slutorden på raderna i de olika stroferna skall vara identiska, men byta ordning enligt ett visst schema. Bihanget är treradigt och skall innehålla alla sex orden. Så är det.

Kommentarer

Ja hon var lite frostbo när det var kallt, det var mågull!

Skriv en kommentar